مسئولان صحی: سالانه ۱۲ هزار تن در اثر توبرکلوز در افغانستان می‌میرد

  • انتشار: ۲ جوزا ۱۴۰۲
  • سرویس: اجتماعی
  • شناسه مطلب: 139799

وزارت صحت عامه‌ طالبان می‌گوید که در سال گذشته‌ی میلادی، بیش از ۷۰ هزار شهروند افغانستان به بیماری سل (توبرکلوز) مبتلا شده اند که از این میان، ۱۲ هزار تن جان داده است.

محمدحسن غیاثی، معین پلان و پالیسی این وزارت، روز گذشته (دوشنبه، ۱ جوزا) در برنامه‌ای که به مناسبت روز جهانی مبارزه با بیماری سل در شفاخانه‌ی افغان-جاپان در کابل برگزار شده بود، گفت که در سال گذشته‌ی میلادی، بیش از ۵۰ هزار بیمار مبتلا به سل در مرکزهای درمانی زیر درمان قرار گرفته اند.

او، می‌افزاید: «بر بنیاد آمار سازمان جهانی بهداشت، سالانه بیش از ۷۰ هزار تن در کشور به توبرکلوز مبتلا می‌شوند که از میان، ۱۲ هزار شان جان خود را از دست می‌دهند.»

اخترمحمد، نماینده‌ی سازمان جهانی بهداشت در افغانستان، می‌گوید که این سازمان، تلاش دارد تا ۲۰۳۵ بیماری سل در افغانستان مهار شود. او، بر پشتیبانی از افغانستان برای مبارزه با بیماری سل از طریق افزایش مرکزهای درمانی، تأکید کرد.

سل، بیماری‌ای واگیردار است که سرفه‌کردن، تب و عرق شبانه، از نشانه‌های آن است. عبدالودود، متخصص بیمارهای واگیردار در شفاخانه‌ی افغان-جاپان، می‌گوید که کودکانی که واکسین ضد بیماری سل را دریافت نکرده اند، افرادی که سیستم معافیت بدن شان ضعیف است و افراد معتاد به مصرف مواد مخدر، خانم‌هایی که تازه زایمان کرده اند و افراد مصاب به سوء‌تغذیه، بیش‌تر از دیگران، در معرض ابتلا به بیماری سل قرار دارند.

بر بنیاد آمار وزارت صحت عامه، در سال گذشته، ۸۷۷ مرکز تشخیص و درمان بیماری سل در سراسر کشور که بیش‌تر آن در بخش‌های دوردست است، تأسیس شده است.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟