روز قدس؛ رویارویی عدالت در مقابل ظلم

  • انتشار: ۱۸ ثور ۱۴۰۰
  • سرویس: بین المللدیدگاه
  • شناسه مطلب: 112363

امروزه جهان شاهد فجیع ترین اقدامات ضدبشری از سوی نظام سلطه (آمریکا، رژیم صیهونیستی و ….) در نقاط مختلف از جمله در فلسطین است. باید بر این نکته ناکیدنمود که سرزمین فلسطین به نماد نقض حقوق بشر در جهان تبدیل شده است. بیش از ۶۰ سال است که ملت فلسطین قربانی تجاوزگری و زورگویی قدرت های بزرگ و انواع تهدیدات و تهاجم های یکجانبه و غیرقانونی به ویژه صهیونیسم جهانی قرار گرفته و حتی طبق قوانین بین المللی از حق دفاع مشروع خود نیز در برابر متجاوزان محروم گردیده است و حتی گروهی از ساکنان این سرزمین در کرانه باختری و نوار غزه تحت شدیدترین تحریم ها قرار دارند.

از آنجاییکه فطرت های پاک بشری و آزادی خواه هیچ گونه ظلم و ستمی را در اقصی نقاط جهان بر نمی تابند؛ برای مقابله با اقدامات شیطانی رژیم صهیونیستی و حامیان آن در آواره کردن مردم ستمدیده فلسطین و کشتار آنان و نیز آگاه کردن وجدان های بیدار جهانیان، جمعه آخر ماه رمضان هر سال را «روز جهانی قدس» نامگذاری کردند.

در طول این سال‌ها آزادی‌خواهان زیادی در جهان علی‌رغم فشارهای موجود به تبیین جنایت‌های وارده بر مردم فلسطین و اقدامات غیرقانونی و غیر انسانی رژیم صهیونیستی پرداخته‌اند، اما فشارهای نظامی و سیاسی همواره مانع این اقدامات در جهان بوده‌اند و حتی برخی دولت‌های نیز در برابر این رژیم جعلی سکوت و همراهی کرده‌اند.

تمامی کارشناسان بر این امر اتفاق نظر دارند که بحران فلسطین هم بعد اسلامی دارد و هم بعد انسانی. قطعاً در جهان اسلام امکان ایجاد یک بسیج سیاسی برای آزاد سازی کشور فلسطین و شهر بیت المقدس و حرم شریف قدس و مسجد الاقصی به عنوان قبله نخست اسلام وجود دارد اما در خارج از جهان اسلام بعد انسانی مهمترین بعدی است که می‌تواند جوامع دیگر را به صحنه بیاورد؛ زیرا نیمی از ساکنان در خارج از سرزمین فلسطین و در شرایط آوارگی قرار دارد و نیم دیگر آن یا تحت اشغال است و یا تحت شرایط تبعیض نژادی قرار دارد. این شرایط غیرانسانی برای هیچ‌کس قابل قبول نیست. آزاد سازی فلسطین و تغییر این شرایط می‌تواند در جوامع غیر اسلامی پایگاه پیدا کند.

باید بر این نکته اذعان داشت که پایه روز جهانی قدس تفکر وحدت امت اسلامی است. وحدت امت اسلامی ظرفیت‌های جدیدی را ایجاد می‌کند. فلسطین به عنوان یک اولویت امت اسلامی می‌تواند آغازی بر این تئوری باشد. یعنی اگر جهان اسلام با وحدت امت موفق شدند تغییری در معادله فلسطین پدیدآورند؛ قطعاً این ظرفیت در آینده و در حمایت از منافع جهان اسلام تصمیم ساز خواهد بود.
در پایان می توان بر این امر تاکید داشت که روز قدس را نماد آزادی خواهی، ظلم ستیزی، وحدت و همدلی امت اسلامی و آزادی خواهان جهان دانست . روز جهانی قدس به عنوان نمادی بین المللی در راستای حمایت از حقوق انکار ناپذیر مردم مظلوم فلسطین، چنان جنبه جهانی به خود گرفته است که نمی‌توان آن را نادیده انگاشت و به فضل الهی این حرکت عظیم در دنیای اسلام روز به روز جا افتاده‌تر شده است و گسترش بیشتری پیدا کرده است.

دکتر سید حبیب موسوی

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟