روز معلم

  • انتشار: ۱۳ ثور ۱۳۹۹
  • سرویس: دیدگاهدین و اندیشه
  • شناسه مطلب: 84926

روز دوازدهم ثَور (اردیبهشت) به مناسبت شهادت استاد مرتضی مطهری، در ایران روز معلم نام‌گذاری شده، اگرچه امسال مکاتب و مدارس و دانش‌گاه‌ها هم چنان تعطیل است و خبری از تجلیل این روز نیست اما تاثیر تفکر و اندیشه‌ی آقای مطهری بر جامعه‌ی اسلامی و بالخصوص جامعه‌ی فارسی زبان، غیر قابل انکار است.

مجلّه‌ای در ایران منتشر می‌شد به نام “کیهان فرهنگی”، اواخر سال ۱۳۸۸ بود، مطلبی را آن‌جا از قول جلال الدین فارسی خواندم که گفته بود، سال ۱۳۳۱ یا ۱۳۳۲ بود و من در مشهد خدمت استاد سید جلال الدین آشتیانی بودم، سید به من گفت: بعد از نماز مغرب و عشاء با آقای مطهری که از تهران آمده، در مسجد گوهرشاد ملاقات دارم با من می‌آیی؟ گفتم بلی، هنگام ملاقات و معرفی آقای مطهری از من (جلال الدین فارسی) پرسید: چرا به برادر شما علاوه بر حبیب الله فارسی حبیب الله افغانی هم می‌گویند؟ گفتم: چون پدر ما از هرات به مشهد آمده، آقای مطهری گفت: من هم مثل شمایم، از این قضیه نتیجه می‌گیریم که در ایران زمینه‌ی رشد استعداد استاد مطهری فراهم بوده و او با پشت‌کار و تلاش خودش به درجات بالای علم و دانش رسیده، در افغانستان که آن سال‌ها استعدادها یا سرکوب می‌شده یا کشف نشده باقی مانده، معلوم نیست چه تعداد مطهری‌ها از بین رفته‌.

در دوران پسا طالبان و حکومت‌های کرزی و غنی چه استعدادهای درخشانی قربانی جنگ و نا امنی شد، و در تظاهرات جنبش روشنایی چه جوانان مستعد و تحصیل‌کرده به شهادت رسیدند، این‌گونه است که جهل و جنون همیشه در سرزمینی به نام افغانستان در حال جولان است و رئیس حکومت هم بر طبل فاشیسم می‌کوبد.

محمد اکبری علامه

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟