سند و خواص دعای نور + متن، ترجمه و صوت

  • انتشار: ۲۸ دلو ۱۳۹۸
  • سرویس: اطلس پلاس
  • شناسه مطلب: 78288

دعای نور یکی از ده ها دعایی است که در منابع روایی ما از حضرات معصومین علیهم السلام وارد شده است. این دعا خواص و فضیلت های بی شماری دارد و از جمله دعاهای بسیار مجرب و رایج می باشد.

دعای نور را می توانید در اکثر کتب ادعیه به آسانی پیدا کرده و آن را قرائت کنید. در این مطلب در اطلس پلاس به بیان خواص و ویژگی های دعای نور می پردازیم. همچنین متن این دعا به همراه ترجمه و قرائت صوتی آن نیز در این مطلب موجود است. با ما همراه باشید.

دعای نور از کدام یک از معصومین است؟

یکی از خصوصیات مکتب شیعه داشتن میراثی گرانبها از ادعیه است که به وسیله آن می توان با خدا به طور عاشقانه و عارفانه گفتگو و مناجات کرد. در واقع، اهب بیت علیهم السلام با دعاهایی که برای ما به یادگار گذاشته اند بسیاری از معارف و همچنین طریقه ارتباط با خداوند متعال را به ما آموزش داده اند.

دعای نور

اگرچه بخش اعظم ادعیه ای که مکتب شیعه از آنها برخورداند و اهل بیت علیهم السلام آنها را برای ما به میراث گذاشته اند از وجود ائمه بزرگواری مانند امام سجاد علیه السلام نقل شده است اما در این میان، در منابع روایی ما برخی از ادعیه از وجود مبارک ام الائمه، حضرت زهرا سلام الله علیها نیز صادر شده است که اکثرا دعاهایی کوتاه هستند. دعای نور نیز یکی از دعاهایی است که از حضرت زهرا سلام الله علیها روایت شده است و دارای خواص و ویژگی های فراوانی است.

از حضرت زهرا سلام الله علیها غیر از دعای نور ادیه دیگری نیز صادر شده است. دعاهایی مربوط به هر کدام از روزهای هفته از جمله دعاهای وارده از حضرت زهرا سلام الله علیها است. همچنین برخی ادعیه دیگر نیز توسط رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم به حضرت فاطمه آموزش داده شده و از طریق ایشان نقل گردیده است.

دعای نور نیز یکی از دعاهایی است که حضرت زهرا سلام الله علیها از پدر بزرگوارشان رسول خدا آموخته بودند و سپس آن را به دیگران آموزش دادند.

بررسی سندی

سند دعای شریف نور بسیار محکم و متقن است و از جمله دعاهایی است که دارای پشتوانه روایی بسیار محکم می باشد. این دعا در منابع دسته اول و مورد قبول همگان نقل گردیده است.

راوی این دعا جناب سلمان فارسی است؛ سید بن طاوس در کتاب «مُهَجُ الدَّعَوات» اینگونه نقل می کند که سلمان این دعا را از حضرت زهرا و ایشان این دعا را از رسول خدا آموخته بودند. به گفته سلمان، حضرت فاطمه سلام الله علیها در هر صبح و شام دعای نور را تلاوت می کردند.

همچنین شیخ عباس قمی نیز در کتاب مفاتیج الجنان خود این دعای شریف را ذکر کرده است. این دعا بسیار کوتاه است و شما می توانید به راحتی آن را حفظ کرده و همانطور که سنت و سیره حضرت زهرا سلام الله علیها بوده است، هر صبح و شام آن را تلاوت کنید.

خواص دعای نور چیست؟

هر دعا و مناجاتی با خداوند ویژگی ها و برکاتی دارد زیرا که اصولا گفتگو و عرض نیاز به درگاه حق تعالی موجب برکت و گشایش است اما برای دعای نور ویژگی خاصی ذکر شده است.

حضرت زهرا سلام الله علیها که این دعا را به سلمان آموختند می فرمایند اگر مى خواهى در دنیا هرگز تو را تب نگیرد بر خواندن این دعا مداومت کن. پس یکی از خواص دعای نور این است که تب را از وجود انسان زایل می کند.

سلمان فارسی که خود یکی از شاگران و مریدان واقعی مکتب اهل بیت علیهم السلام بود می گوید به خدا قسم وقتی این دعا را از حضرت فاطمه سلام الله علیها یاد گرفتم آن را به بیش از هزار نفر از مردم مکه و مدینه که به تب مبتلا بودند آموختم و همه آنها به اذن خداوند متعال شفا یافتند.

بنابراین دعای نور در رفع تب بسیار کارساز و مجرب است و در طول تاریخ مومنان از این دعای شریف بهره های زیادی برده اند.

همچنین برخی منابع به نقل از امیرالمومنین علی علیه السلام فضائل و خواصی برای دعای نور ذکر کرده اند. از جمله اینکه کسی که این دعا را بخواند از جمیع بلایا ایمن و محفوظ باشد و مراد او برآید. افزون بر این، برخی منابع اینگونه توصیه کرده اند که خوب است دعای نور را بر کفن میت بنویسند زیرا موجب رفع عذاب قبر خواهد شد و برکات فراون دیگری نیز دارد.

متن و ترجمه دعای نور

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ

به نام خداى بخشاینده مهربان

بِسْمِ اللّهِ النُّورِ بِسْمِ اللّهِ نُورِ النُّورِ بِسْمِ اللّهِ نُورٌ عَلى نُورٍ

به نام خدا نور (عالم ) به نام خدا نور نور (جهان هستى ) به نام خدا که نورى است فوق نور

بِسْمِ اللّهِ الَّذى هُوَ مُدَبِّرُ الاُمُورِ بِسْمِ اللّهِ الَّذى خَلَقَ النُّورَ مِنَ النُّورِ

به نام خدایى که تدبیر کننده کارها است به نام خدایى که نور (عالم ) را از نور (خود) آفرید

اَلْحَمْدُ لِلّهِ الَّذى خَلَقَ النُّورَ مِنَ النُّورِ وَاَنْزَلَ النُّورَ عَلىَ الطُّورِ فى کِتابٍ مَسْطُورٍ

ستایش خاص خدایى است که آفرید نور را از نور و نازل فرمود نور را بر کوه طور در میان نامه نوشته شده

فى رَقٍّ مَنْشُورٍ بِقَدَرٍ مَقْدُورٍ عَلى نَبِی مَحْبُورٍ اَلْحَمْدُ لِلّهِ الَّذى هُوَ بِالْعِزِّ مَذْکُورٌ

و ورقه اى گشوده به اندازه معین بر پیامبرى دانشمند، ستایش خاص خدایى است که او به عزت و شوکت یاد شده

وَبِالْفَخْرِ مَشْهُورٌ وَعَلَى السَّرّاَّءِ وَالضَّرّاَّءِ مَشْکُورٌ وَ صَلَّى اللّهُ عَلى سَیِّدِنا مُحَمَّدٍ وَآلِهِ الطّاهِرینَ

و به فخر مشهور است و در هر حال در خوشى و ناخوشى سپاسگزارى شده و درود خدا بر آقاى ما محمد و آل پاکیزه اش باد

قرائت صوتی دعا با صدای محسن فرهمند

امیدواریم خداوند توفیق انس هرچه بیشتر با خود را به ما عنایت کرده و ما را به گفتگوی با خود از طریق ادعیه وارده از معصومین علیهم السلام مفتخر گرداند.