امپریالیسم چیست؟

  • انتشار: ۱۶ سنبله ۱۳۹۸
  • سرویس: دیدگاه
  • شناسه مطلب: 68948
ایران-آمریکا

مایک پومپئو، وزیر خارجه امریکا، امروز گفت «عقب‌نشینی جدید ایران از تعهداتش در توافق هسته‌ای غیرقابل قبول است».

توافق هسته ای (که در ایران بنام برجام نامیده میشود) میان ایران و کشورهای بزرگ (امریکا، فرانسه، انگلستان، روسیه، چین باضافه اتحادیه اروپا و آلمان) یک توافقنامه بین المللی است به تصویب شورای امنیت سازمان ملل رسیده، امریکا در پای برجام امضا نموده و تعهد به انجام آن کرده (ریاست جمهوری بارک اوباما).
پس برجام یک توافقنامه دو جانبه میان ایران و امریکا نبود که یکطرف به میل خود از آن خارج شود.

این زیر پا گذاشتن امضای خود توسط امریکا به حیثیت بین المللی امریکا ضربه بزرگ رسانده و به ایران یک سلاح منطقی بزرگ علیه سیاست امریکا بخشیده.
مقامات ایران، پیشنهاد مذاکره آمریکا با ایران روی برجام، یعنی مذاکره دوجانبه را که در آن ، یک توافق نامه دو طرفه را جایگزین یک توافقنامه بین المللی کنند را نمیپذیرد و میگوید، چگونه به کشوری که روی امضای خود زیر یک تعهد بین المللی پا میگذارد دو باره اعتماد کرد؟

برای فهم بیشتر باید گفت که در برجام موادی است که به هر دو طرف، ایران و جامعه بین المللی، امکان میدهد که در صورت عدم اجرای تعهد طرف دیگر، در برجام تجدید نظر کند. یعنی در صورت تخلف ایران از برجام، شورای امنیت میتواند دو باره تحریمهای بین المللی را عملی کند و در صورت عدم انجام تعهدات کشور های دیگر، ایران حق دارد از تعهدات خود عقب نشینی کند.

ولی این مهم است که بدانیم که ترامپ از برجام در حالی بیرون آمد که سازمان ملل از طریق «آژانس بین المللی انرژی اتومی» که بطور مداوم تآسیسات اتومی ایران را زیر نظر داشت، هرماه در راپور خود میگفت که ایران بطور کامل به تعهدات خود عمل کرده.

یعنی که امریکا بدون مجوز قانونی از برجام خارج شده و بدتر از آن تحریم های شدید و حتا غیر انسانی را روی ایران اعمال میکند.
این سیاست به مخالفت متحدین غربی وی منتج شده.

حالا همین امریکا در مورد ایران میگوید : «عقب‌نشینی جدید ایران از تعهداتش در توافق هسته‌ای غیرقابل قبول است».

به این میگوید قلدری، از زور در روابط بین المللی استفاده کردن، حق را در انحصار خود و در خدمت منافع خود در آوردن، آنهایی که در برابر زور مقاومت میکنند محاصره و تحریم شدن …

به این میگویند : امپریالیسم.

نویسنده: کریم پاکزاد

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟