عبدالله: طالبان ضعیف شده است

  • انتشار: ۴ میزان ۱۳۹۴
  • سرویس: تیتر 2سیاست
  • شناسه مطلب: 9973

به گزارش خبرگزاری اطلس به نقل از تسنیم، «عبدالله عبدالله»، رئیس اجرایی حکومت وحدت ملی در گفتگو با روزنامه اتریشی «وینر سایتونگ» گفت که پس از خروج نیروهای خارجی از افغانستان، طالبان قدرت بیشتری کسب نکرده است.

وی افزود: طالبان به جای مبارزه به میز مذاکره برگردند.

عبدالله در در پاسخ به دستاوردهای یک ساله حکومت وحدت ملی در افغانستان اظهارداشت: پس از انتخابات جنجالی، تشکیل یک دولت وحدت ملی به تنهایی دستاورد است زیرا انتخابات مورد مناقشه گذشته، افغانستان را در منطقه با خطرات زیاد و ناآرامی‌های بسیار مواجه می‌کند.

رئیس اجرایی حکومت وحدت ملی افغانستان در ادامه با اشاره به دولت حامد کرزی خاطرنشان کرد که میراث دولت گذشته بدون شک بر ما آسان نیست.

وی گفت که بسیاری از مردم معتقدند که پس از خروج نیروهای خارجی از افغانستان، گروه طالبان قدرت بیشتری یافته‌اند اما چنین چیزی نادرست است زیرا حملات بسیار جدی این گروه متوقف شده و توانایی لازم برای انجام اقدامات قابل توجه از آن‌ها سلب شده است.

با این حال قربانیان بسیار نظامی و غیرنظامی واقعیت زندگی در افغانستان است.

عبدالله ادامه داد: به عهده گرفتن مسئولیت‌های امنیتی افغانستان به جای ۱۴۰ هزار نظامی خارجی برای دولت کابل کار ساده‌ای نیست اما بااین وجود در سال گذشته گام‌های مهمی در راستای رهبری دولت، رویکرد سیاسی و مبارزه با فساد برداشته شده است.

رئیس اجرایی حکومت وحدت ملی اعتراف کرد که مردم افغانستان راضی و خوشبحت نیستند و دولت کابل نیز به تمرکز قوی در این راستا نیاز دارد.

این مقام ارشد دولت در بخش دیگری از این گفت‌وگو در مورد پناهندگان افغانی نیز اظهارداشت: متاسفانه افغان‌های زیادی به خصوص  جوانان، این کشور را ترک می‌کنند اما باید بگویم که برای بهتر شدن کشورمان و شرایط زندگی مردم تلاش می‌کنیم.

افغانستان دوران بسیار دشواری را گذرانده است با این حال در ۱۴ سال گذشته شرایط بهتر شده، شاید نه آنقدر که بسیاری انتظار داشتند.

عبدالله در مورد دلایل فرار جوانان کشورش گفت: بدون شک شرایط امنیتی یک عامل بسیار مهم است در عین حال باید با اتحاد به جای از بین بردن امیدها، مناسبات و شرایط کنونی را تغییر دهیم.

رئیس اجرایی حکومت وحدت ملی همچنین درباره مذاکره با مخالفان دولت کابل تاکید کرد که طالبان باید مبارزه را کنار گذاشته و به میز مذاکره برگردد. این گروه پس از سال‌های متمادی مبارزه کرده‌ است اما دستیابی به پیروزی نظامی امکان پذیر نیست.

وی درباره احتمال حضور طالبان در دولت افغانستان نیز گفت که صحبت در این باره زود است زیرا خطوط قرمز دولت کابل مانند حقوق بشر، حقوق شهروندان افغان، نوع رژیم سیاسی در افغانستان مشخص است و این‌ها مسائل قابل مذاکره نیستند.

بنابراین تا زمانی که سلاح‌ها و ارتباط با گروه‌های تروریستی در افغانستان کنار گذاشته نشود، صلح امکانپذیر نیست.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟