3 هزار سرباز آمریکایی تازه نفس برای جنگ با طالبان
- انتشار: ۲۰ ثور ۱۳۹۶
- سرویس: اجتماعی
- شناسه مطلب: 22083
ايالات متحده با نيروي دوچندان به جنگ افغانستان بازميگردد تا شايد بتواند «طالبان» را وادار به نشستن بر سر ميز مذاكره كند؛ امري كه در دولت پيشين آمريكا به رهبري «باراك اوباما» ناتمام ماند و اندكي بعد روسيه نيز با وجود برگزاري چندين نشست در مسكو نتوانست اين راه ناتمام را به پايان برساند.
دو روزنامه آمريكايي «واشنگتنپست» و «نيويوركتايمز» با انتشار گزارشهايی، خبر از ورود جدي دوباره آمريكا به جنگ با طالبان ميدهند؛ در دولت قبلی آمریکا، مأموریت رزمی نیروهای آمريكايي علیه طالبان در سال ۲۰۱۴ تمام شد، اما نیروهای ویژه آمریکایی کمک به نیروهای افغان را ادامه دادهاند.
اكنون خبر ميرسد كه برجستهترین مشاوران نظامی و مشاوران سیاست خارجی «دونالد ترامپ» رئيسجمهوري آمريكا، استراتژی جدید برای جنگ افغانستان تنظیم کرده و آن را برای تصویب به دستان رئیسجمهوری آمریکا سپردهاند. نويسندگان اين طرح خواهان اعزام حداقل سه هزار نیروی آمریکایی دیگر برای مبارزه با طالبان در افغانستان شدهاند. براساس این طرح، به فرماندهان آمریکایی در افغانستان اجازه داده خواهد شد تا رهبران طالبان را در افغانستان هدف حملات هوایی قرار دهند.
این استراتژی، جریان کنونی جنگ افغانستان را به کلی تغییر میدهد و آمریکا را با نیرویی هر چه تمامتر به میدان جنگ افغانستان و گامبهگام در تعقیب طالبان بازمیگرداند.
واشنگتنپست در ادامه گزارش خود مينويسد: طبق اعلام مقامات آمریکایی، این طرح جدید بر لزوم تقویت حضور نظامی آمریکا در افغانستان دلالت دارد و هدفش این است که طالبان آنقدر خود را تحت فشار احساس کند که راضی به آمدن به پای میز مذاکره شود. بیش از ١٥ سال از جنگ افغانستان میگذرد و استراتژی جدید به طور كل، هدفش این است که تمام سیاستهای اوباما در قبال جنگ افغانستان را که مبتنی بر محدودیت عمل نظامیان آمریکایی در افغانستان بود، زیر و رو کند. اما این استراتژی جدید که از حمایت تام و کامل اعضای کابینه برخوردار است؛ منحصرا وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) را درگیر میکند و کاری به کاخسفید ندارد.
دولت ترامپ مدتهاست که آغاز به بازنگری کلی در سیاستهایش در افغانستان کرده است؛ هدف، بهبود اوضاع امنیتی افغانستان است با چشمانداز پیروزی در این جنگ فرسایشی. پنتاگون بر این مبنا موظف میشود مجموعهاي نیرومند از نظامیانش را در افغانستان شکل بدهد، ضمن آنکه از آزادی عمل وسیعتری برای هدف قراردادن مواضع طالبان در حملات هوایی برخوردار خواهد شد.
به باور تحليلگران، طرح پیشنهادی حتی اگر هم روی میز ترامپ قرار گیرد، با مقاومت مقامات بلندپایه دولت او مواجه خواهد شد؛ چراكه به باور آنان، این طرح تکرار همان طرحهای دولت اوباماست که منحصرا بر افزایش نیرو برای یک دوره موقت طراحی شده بود. مخالفان این استراتژی، به مسخره آن را «جنگ مکمستر» لقب دادهاند. اشاره آنها به «هربرت مکمستر» مشاور امنیت ملی ترامپ است. جنرال مکمستر زمانی رهبری مبارزه آمریکا را با فساد حکومتی در افغانستان برعهده داشت و ضمنا یکی از معماران طرح افزایش نیروی «جورج بوش» سلف اوباما، در افغانستان بود.
«اندرو ویلدر»، کارشناس مسائل افغانستان در «مؤسسه صلح آمریکا» میگوید، «استراتژی جدید آمریکا در قبال جنگ افغانستان حامل این پیام است که بله آمریکا میخواهد سربازان بیشتری به افغانستان بفرستد، اما این طرح به معنای یک پیروزی نظامی ابدی نیست، بلکه هدف این است که این ستیزه از راه مذاکره فیصله یابد».
دراينميان، آمریکا به موازات تقویت حضور نظامی، تصمیم دارد سطح کمکهایش به دولت مشکلدار افغانستان را هم افزایش دهد و ظرفیتهای آن را بالا ببرد. اما استراتژی افزایش نیرو و کمکهای مالی به دولت افغانستان هزینههای مالی جنگ افغانستان را که تاکنون سالانه ٢٣ میلیارد دالر در سال بوده است، باز هم بالا خواهد برد. به همین خاطر مشاوران ترامپ میگویند که امکان دارد او اين طرح را به طور كامل نپذیرد؛ چراكه رئيسجمهوري آمريكا همواره در قبال بالارفتن هزینههای نظامی محتاط بوده است؛ بنابراين معلوم نیست، ترامپي که تاكنون در صحبتهایش چندان اشارهای به طولانیترین جنگ آمریکا نکرده، کاملا موافق بسط دادن نقش اين كشور در جنگ افغانستان است یا نه؛ هرچند كه از اشارات او میتوان استنباط کرد که چندان راضی نیست آمریکا به عمق باتلاق جنگهایی برون از مرزهای کشور فرو برود؛ از ديگر سو نميتوان كتمان كرد كه او بارها نشان داده چندان هم از استفاده از نیروی نظامی بدش نمیآید. اما از آنجایی که ترامپ همواره تصمیمگیریهايش را به دست جنرالهایش ميسپارد، آنکه در این سیاستگذاریها کلام آخر را به زبان ميآورد، پنتاگون است.
[…] Source link […]