یوفو چیست/ دنیای اسرار آمیز بشقاب پرنده ها

  • انتشار: ۳۰ حمل ۱۳۹۹
  • سرویس: اطلس پلاس
  • شناسه مطلب: 83625

یوفو چیست بهانه خوبی ست تا نگاهی به برخی واقعیات موجود در  مورد اشیاء ناشناس پرنده انداخته شود. یوفو (UFO) که در زبان انگلیسی از حروف اول سه کلمه Unidentified Flying Object گرفته شده در ایران به بشقاب پرنده معروف است.

این اصطلاح رایج در دنیا به هر شی پرنده ای در آسمان اطلاق می شود که حالت کاملا بیگانه و عجیب و غریب داشته به راحتی قابل شناسایی  نیست. این اصطلاح که برای اولین بار توسط ارتش ایالات متحده آمریکا در سال ۱۹۵۲ به کار برده شد به اشیائی اشاره می کرد که حتی با تحقیقات محققان باز هم ناشناخته باقی می ماند.

امروزه اما این اصطلاح به هر منظره ناشناخته ای اطلاق می شود. در فرهنگ عامه اما به جای یوقو از مترادف آن یعنی فضا پیمای بیگانه استفاده می شود و برخی از محققان برای جلوگیری از سردرگمی از عبارت پدیده ناشناس هوایی استفاده می کنند. بیشتر یوفوها اشاء پرنده ای مانند هواپیما، اجسام نجومی مانند سنگ های آسمانی یا سیارات درخشان هستند و تنها ۵ تا ۲۰ درصد مشاهده یوفوها را می توان در گروه اشیای ناشناس پرنده جای داد.

یوفو چیست؟

در مورد یوفو چیست باید گفت تنها در صورتی مشاهده یک شی عجیب پرنده در آسمان قابل باور است که توسط محققان یا افراد دارای اطلاعات فضایی بالا مشاهده گردد.

یوفو چیست
یوفو چیست

بسیاری از داستان ها در مورد یوفو چیست قابل باور نیستند چراکه افراد ممکن است اشیاء شناخته شده ای را با یوفو اشتباه گرفته باشند. اشیائی چون «موشک های پرتاب شده توسط هواپیماهای جنگی، شهاب سنگ ها، ماهواره های برخاسته از زمین، قطعات شهاب سنگ خرد شده که با برخورد نور خورشید روشن دیده می شوند، روشن دیده شدن ابرهای در ارتفاع پایین به دلیل برخورد نور خورشید، علامت فرود هواپیماها، بالون های آزمایشی و کره های درخشان و قرص های براق و روشن ناشی از انعکاس نور در سطح خارجی هواپیماهای پیشرفته و گلوله های مانور نظامی» همه و همه ممکن است در آسمان با شی پرنده ناشناس اشتباه گرفته شود.

این در حالی ست که اصطلاح یوفو تنها در مورد  اشیائی به کار می رود که در آسمان مشاهده می شوند اما ماهیت و چیستی آنها هیچگاه مشخص نمی شود. اشیائی که گفته می شود موجوداتی فرا زمینی هستند. تاکنون بیش از شصت هزار مورد مشاهده یوفو در آسمان از سوی افراد مختلف گزارش شده است که جدا سازی واقعیت از غیرواقعیت در این مورد مستلزم تحقیقات گسترده می باشد.

تاریخچه مشاهده یوفو ها

نکته بعدی در مورد یوفو، نگاهی اجمالی به گزارشات مشاهده یوفو می باشد. در اسناد تاریخی به سختی می توان مطلب واضحی در مورد بشقاب های پرنده پیدا کرد و آنچه در این متون به عنوان پدیده های عجیب ذکر شده اند در اصل همان پدیده های آسمانی می باشند. اینکه گفته می شود باستان شناسان در گوشه و کنار دنیا سفینه های انسان ماوراء زمین را پیدا کرده اند، قابل باور نیست.

مردم در آمریکا در سال ۱۸۹۷ میلادی بشقاب پرنده های زیادی مشاهده کردند که آنها را کشتی هایی نامیدند. آنچه  از سال ۱۹۴۳ تا پایان جنگ جهانی دوم به عنوان یوفو مشاهده می شد در حقیقت فوفایتر آلمانی ها بود. ۱۴ ژوئن ۱۹۴۷ میلادی به نام روز جهانی بشقاب پرنده نامگذاری شده است چراکه در بعد از ظهر همین روز برای اولین بار بعد از جنگ جهانی دوم مطبوعات آمریکا مشاهده بشقاب پرنده ها در آسمان را منتشر کرد و این اصطلاح میان مردم عادی باب شد. سال ۱۹۵۷ میلادی نیز به نام سال جهانی بشقاب پرنده نامگذاری گردید چون در این سال در کشورهای متعددی یوفوها مشاهده شد.

یوفو در تهران

نکته مهم دیگر در مورد یوفو چیست، مشاهده بیگانگان فضایی در آسمان تهران در سال ۱۳۵۵ هجری شمسی می باشد. برخلاف تصورات عامه که هر زمان سخن از مشاهده اشیاء ناشناس پرنده به میان می آید، اذهان به سمت آمریکا کشیده می شود، این بار یوفو در تهران مشاهده شد.

این حادثه که در  میان یکی از ده حادثه برتر مشاهده یوفو ها در جهان قرار دارد جنگنده های فانتوم ۴ نیروی هوایی ایران را تا مرز درگیری با یوفوها به پیش برد. داستان در ۲۸ شهریور سال ۱۳۵۵ هجری خورشیدی اتفاق افتاد. در این سال در پایگاه هوایی شاهرخی همدان که امروز شهید نوژه خوانده می شود، هر شب یک فانتوم برای دفع تجاوزات احتمالی دشمنان به حالت آماده باش قرار داشت. در این شب آژیرهای خطر پایگاه به صدا درآمد و خلبان فانتوم ۴ به سرعت هواپیما را به پرواز درآورد تا هواپیمای مزاحم دشمن را فراری دهد. این بار اما قضیه فرق می کرد. شی مزاحم از مرزهای ایران رد شده بود و خود را به تهران رسانده بود. این شی عجیب پرنده به سرعت جابه جا می شد و به شکل ماهی حلوایی بود. نور این یوفو مانند نور لامپ فلورسنت بود که وسط آن یک نور قرمز چشمک می زد. دو طرفش را نور آبی فرا گرفته بود و بسیار خیره کننده به  نظر می رسید. این شی ناشناس پرنده که در آسمان تهران مشاهده شد قادر بود به شکل های مختلفی چون ستاره دریایی و دایره با رنگ های نارنجی، زرد، سبز و بنفش تبدیل شود. ظهور این یوفو در آسمان تهران و تعقیب و گریز آن توسط فانتوم چهار ماجرای بزرگی را رقم زد و سرانجام یوفو از ایران گریخت بدون اینکه واقعا مشخص شود چه بود و از کجا آمده بود.

به هر صورت اینک که یوفو چیست را شناختید بدون شک می دانید که اشیاء ناشناس پرنده در آسمان که در ایران به آن بشقاب پرنده می گویند در بسیاری موارد اشیاء قابل شناسایی هستند اما در مواردی نادر واقعا تشخیص آنها سخت است.

مشاهده یوفوها در روزها و سال های خاصی در سراسر دنیا سبب شده که روز جهانی و سال جهانی یوفو داشته باشیم. اگرچه یوفوها در ابتدا در آمریکا مشاهده و گزارشات آن منتشر شد اما به زودی در تمام دنیا این اصطلاح رایج شد و مردم در این کشورها اشیاء پرنده را در آسمان مشاهده کردند، حال چه واقعا ناشناس و چه اشیاء شناخته شده موجود در آسمان!