گروه ضربت چیست؟ اطلاعاتی جالب درباره این واژه پر کاربرد

  • انتشار: ۱۲ حوت ۱۳۹۸
  • سرویس: اطلس پلاس
  • شناسه مطلب: 79778

گروه ضربت شما را یاد چه چیزی می اندازد؟! این واژه ممکن است برای هر فردی یادآور یک معنا و مفهوم خاص باشد و اصطلاحی است که عموم مردم آن را در مواقعی که کارها باید به صورت قاطع و سریع انجام شود به کار می برند. هرچند این واژه تعریف خاصی ندارد اما بسیاری از نهادها و تشکیلات ها در دنیای کنونی، یک گروه به این نام در دل خود دارند تا در مواقع نیاز و ضرورت وارد عمل شده و امور را به طور درست مدیریت کنند و کارهای اجرائی را یه سرانجام برسانند.

در این مقاله درباره این واژه بیشتر توضیح خواهیم داد و برخی از نهادهایی که تشکیلاتی با این نام دارند را معرفی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

معنای گروه ضربت چیست؟

شنیدن این واژه یادآور گروهی خشن، سریع و بسیار قوی است که به صورت فوری و ضربتی وارد عمل شده و کارها را به جلو پیش می برد.

گروه ضربت معنای خاصی ندارد و در هیچ تعریف و قالبی نمی گنجد. هر سازمان و نهادی می تواند برای خود یک گروه ضربت داشته باشد؛ فرقی نمی کند که این سازمان یا نهاد، یک مجموعه نظامی باشد و یا یک نهاد نظامی و امنیتی و یا هر سازمان دیگری.

پس این واژه معنا و مفهوم مشخصی ندارد که بخواهیم آن را تعریف کنیم. با این حال، آنچه در اذهان عمومی از این واژه جای گرفته است این است که گروه ضربت مجموعه ای نظامی است که در نهادهای امنیتی و نظامی تشکیل شده و به صورت فوری در مواقع مورد نیاز وارد عمل شده و با عملکردی قاطع امور را به پیش می برد.

شاید بهترین معادل برای واژه گروه ضربت «نیروهای کماندو» باشد. نیروهای کماندو نیز تقریبا همین معنای کماندو را می دهد با این فرق که واژه «کماندو» فقط برای نظامیان به کار برده می شود اما همان طور که گفته شد واژه مورد بحث در همه امور به کار برده می شود و در هر نهاد و سازمانی می تواند بگنجد.

گروه ضربت

گروه ضربت اقدام مالی علیه پول شویی

در یک سال اخیر حتما بار ها و بارها واژه «اف ای تی اف» (FATF) را از رسانه ها شنیده اید. این نهاد «گروه ویژه اقدام مالی در پول شویی» است که به انگلیسی Financial Action Task Force نام دارد و مخفف آن همان طور که بارها شنیده اید، با عنوان «FATF» شناخته شده است.

این گروه ضربت مبارزه با پول شویی در سال ۱۹۸۹ با سیاست مبارزه با فساد مالی بنیان نهاده شد و اکنون نیز در سرتاسر دنیا بسیاری از کشورها خود را متعهد به رعایت مضامین این پیمان نامه کرده اند.

این نهاد در ایران نیز از یک سال پیش بر سر زبان ها افتاد و پس از اینکه این واژه در میان سیاست مداران باب شد و در محافل سیاسی و اقتصادی درباره آن گفتگو شد، این واژه در میان مردم نیز تا مدت های زیادی بر سر زبان ها بود و شهروندان تا مدت ها درباره آن صحبت می کردند.

مساله از این قرار بود که غرب از ایران خواسته بود تا عضو پیمان این گروه برای مبارزه با تامین مالی گروه های تروریستی شود و البته این مساله بهانه و دستاویزی برای غرب برای اعمال فشارهای بیشتر بر جمهوری اسلامی قرار گرفته بود. این موضوع بارها در نهادهای مهمی ماننند مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان، هیات دولت و دیگر نهادهای مهم مورد بحث و ارزیابی قرار گرفت.

گروه ضربت ارتش

ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز مانند بسیاری از نهادهای نظامی در سرتاسر دنیا، گروه ضربت دارد. همان طور که در بالا گفته شد گروه های ضربت در نهادهای نظامی در موارد حساس، سریع و فوری به کار برده می شوند.

استعمال این واژه در مفاهیم عامیانه

این واژه در میان عامه مردم نیز در امور زیادی به کار برده می شود. حتی گاه در امور بسیار خنده دار نیز استفاده می شود. مثلا فرض کنید در هنگام تعطیلات و ایام دید و بازدید ها وقتی یک خانواده پر جمعیت وارد خانه میزبان شده و به صورت لحظه ای تمام آجیل ها و تنقلات و غذاها را ببلعد! خانواده میزبان می توانند به مهمان خود لقب «گروه ضربت» را بدهد.

سریال گروه ضربت

شاید بسیاری از شما سریال گروه ضربت را به یاد داشته باشید که از تلویزیون ایران نیز در شبکه نمایش پخش شده است. این سریال ساخت کشور استرالیا است و در سال ۲۰۰۸ ساخت آن آغاز شد. این سریال در ۴ فصل تا سال ۲۰۱۱ ادامه یافت و در ۲۷ کشور دنیا پخش شد.

این سریال خاطره انگیز جایزه های زیادی کسب کرد و توانست مخاطبان فراوانی در سرتاسر دنیا به دست آورد. از مجموع جایزه های این سریال می توانیم به جایزه بهترین مجموعه تلویزیونی سال ۲۰۰۹ و ۲۰۱۱ استرالیا اشاره کنیم.

داستان این سریال اینگونه است که رویداد های واقعی گروه ضربت استرالیا و ماجراهایی که این گروه داشته است و در شهر ملبورن به وقوع پیوسته به تصویر کشیده شده است. بر این اساس، داستان های این سریال کاملا واقعی است و پرونده های حقیقی که این گروه استرالیایی داشته است را به صورت فیلم مشاهده خواهید کرد.

بازی رایانه ای به این نام

این واژه در ادبیات گیم و بازی نیز رایج است و بازی های زیادی با این عنوان منتشر شده است. پنجمین بخش از سری بازی های کمادوها به نام گروه ضربت منتشر شده و این بازی در سبک تیر اندازی اول شخص می باشد. این بازی نیز طرفداران خاص خود را در سرتاسر دنیا دارد. این بازی توسط شرکت آیدوس تنظیم و تهیه شده و در سال ۲۰۰۶ منتشر گردید.