چین در عربستان کارخانه ساخت هواپیمای بدون سرنشین جنگی می سازد

  • انتشار: ۷ حمل ۱۳۹۶
  • سرویس: بین الملل
  • شناسه مطلب: 20163

چین اخیرا در جریان سفر «ملک سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان به پکن قراردادهایی به ارزش ۶۵ میلیار دالر با این کشور امضا کرد که یکی از آنها راه اندازی کارخانه ساخت و تولید هواپیماهای تهاجمی بدون سرنشین است.

چنانچه این کارخانه در عربستان ساخته شود در واقع اولین پایگاه تولید هواپیماهای بدون سرنشین تهاجمی خواهد بود که چین در خاورمیانه احداث کرده است.

این قرارداد را شهرک علوم و فنون عبدالعزیز عربستان روز ۱۶ مارچ در حاشیه سفر پادشاه به چین با شرکت علوم و فنون این کشور امضا کرده است.

با این حساب چین قصد دارد کارخانه ای را در عربستان ایجاد کند که هدفش به نوشته روز دوشنبه روزنامه «مورنینگ پست» هنگ کنگ تولید هواپیماهای بدون سرنشین «سی اچ ـ ۴» است که نمونه مشابهی از هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی «ام کیو ـ ۱» محسوب می شود.

چین پیش از این 2 کارخانه تولید هواپیماهای بدون سرنشین از این نمونه را در کشورهای پاکستان و میانمار ساخته است و این سومین کارخانه چین در خارج از کشور و نخستین مورد آن در خاورمیانه محسوب می شود.

چین این هواپیماهای بدون سرنشین را با هدف انجام عملیات های رزمی و شناسایی و در واقع در راستای مبارزه با تروریسم تولید کرده و بازاریابی هایی برای آن درخاورمیانه و آفریقا انجام داده است.

این وسیله جنگی که می تواند موشک های «آ آر ـ ۱» را حمل و پرتاب کند و در هدفگیری دقت بالایی با خطای زیر یک و نیم متر داشته باشد، در کشورهای اردن، ‌عربستان، مصر و عراق و چند کشور دیگر پروازهایی داشته است.

عراق نیز بر اساس گزارش روزنامه هنگ کنگی، اعلام کرده است که ۵۶ درصد از تسلیحاتش را از آمریکا تهیه می کند اما به دنبال خرید هواپیماهای بدون سرنشینهای چینی است که هزینه هر یک از آنها چهار میلیون دالر است که به مراتب کمتر از قیمت ۲۰ میلیون دالری هواپیماهای بدون سرنشین «ام کیو» آمریکا می باشد.

گزارش ها حاکی است که واردات تسلیحاتی کشورهای خاورمیانه در پنج سال گذشته ۸۶ درصد بیشتر شده است و عربستان پس از هند بزرگترین وارد کننده اسلحه در دنیاست.

پیشتر نیز برخی منابع خبری منطقه گزارش هایی مبنی بر خرید 300 فروند هواپیماهای بدون سرنشین مدل «وینگ لونگ 2» از چین توسط عربستان خبر داده و از این توافق به عنوان بزرگترین قرارداد فروش هواپیماهای بدون سرنشین در تاریخ چین نام برده بودند.

نظرات(۱ دیدگاه)

نظر شما چیست؟