فوت و فن پنچرگیری موتور/ به سادگی هرچه تمام تر پنچرگیر شوید!

  • انتشار: ۶ دلو ۱۳۹۸
  • سرویس: اطلس پلاس
  • شناسه مطلب: 75706

پنچرگیری موتور یکی از موضوعاتی است که موتورسوارها معمولا با آن روبرو می‌ گردند. اما هزینه‌های پنچرگیری بسیار زیاد است.

ممکن است در ابتدا تصور کنید که پنچرگیری موتور امر دشوار و سختی است و برای انجام آن به یک تعمیرکار متخصص نیاز می باشد، اما این تصوری اشتباه است. از سوی دیگر موتورسیکلت شما ممکن است هفته ‌ای یک ‌بار پنچر شود و بردن هفتگی موتور به تعمیرگاه با توجه به هزینه های زیاد آن، چندان اقتصادی نیست. اگر می خواهید بدانید راه چاره چیست پس با اطلس پلاس همراه باشید.

در ادامه به شما آموزش می دهیم که چگونه پنچرگیری موتور و دوچرخه خود را خودتان انجام دهید. از آن جایی در میان انواع موتورها پنچرگیری موتور کراس دشوارتر از بقیه است نحوه پنچرگیری آن را به شما آموزش می دهیم.

پنچرگیری موتور

پنچرگیری موتور کراس

قدم اول – نخست اشپیل روی محور چرخی که تایر آن پنجر شده را توسط اشپیل کش جدا نمایید. بعد مهره روی محور را باز نمایید.

قدم دوم – زنجیر بر روی چرخ دنده قرار گرفته است، به آسانی قادر هستید آن را از کنار چرخ دنده خارج کنید.

قدم سوم – با یک چکش لاستیکی به چرخ چند ضربه وارد کنید تا چرخ از محورش خارج گردد. هنگامی که به اندازه کافی حرکت نمود، قادر خواهید بود بوسیله دست آن را جدا نمایید.

قدم چهارم – اکنون می بایست والف تیوپ را توسط ابزار ویژه آن جدا نمایید و هوای داخل تیوپ را کاملا خالی نمایید. شما می توانید با آچار سایز ۱۲ مهره والف را باز نمایید.

قدم پنجم – مهره را جدا ننمایید بلکه کافیست تا جایی که امکان دارد آن را شل نمایید.

قدم ششم – در این مرحله از پنچرگیری موتور پس از خالی شدن هوای تیوپ می بایست طوقه را از دو طرف آزاد نمایید. لاستیک را به طرف پایین فشار دهید تا از طوقه فاصله بگیرد. بعد در ۲ طرف چرخ آب و کف بریزید. میله ای بلند و فلزی بین طوقه و لاستیک فرو نمایید و با اهرم کردن آن، لاستیک را از بلند و دور نمایید.

قدم هفتم – میله را میان طوقه و لاستیک بگذارید و مثل مرحله پیش با اهرم کردن آن، لاستیک را بیرون کنید.

قدم هشتم – هنگامی که این بخش از لاستیک را خارج کردید، میله را حدود پانزده سانتیمتر حرکت دهید و اهرم کردن را تکرار نمایید. ادامه دهید تا یک طرف از لاستیک از طوقه خارج گردد.

قدم نهم – اگر می خواهید لاستیک را کاملا عوض نمایید، مرحله پیش را تا زمانی که کامل خارج گردد ادامه دهید. در غیر آن تیوپ را از شکافی که ایجاد نموده اید خارج کنید.

قدم دهم – تیوپ جدید را داخل لاستیک بگذارید. والف هوا را وارد سوراخ درون طوقه نموده و بعد یکی از مهره ها را روی آن بگذارید. اندکی هوا وارد تیوپ نمایید.
قدم یازدهم – در این مرحله از پنچرگیری موتور می بایست اهرم کردن را تکرار نمایید، با این تفاوت که این دفعه لاستیک را به داخل برمی گردانید. باید دقت کنید که تیوپ میان طوقه و لاستیک گیر نکند.

قدم دوازدهم – هنگامی که لاستیک همانند قبل برروی طوقه سوار گردید، هوای بیشتری وارد آن نمایید، این امر موجب بیرون آمدن بیدلاک نیز می گردد. اکنون قادر خواهید بود مهره بیدلاک را هم ببندید. توجه داشته باشید که آن را سفت ننمایید. باید اطمینان حاصل کنید که لاستیک دارای فشار هوای مناسبی باشد. حال قادر خواهید بود مهره های میله شیر هوا و بیدلاک را محکم نمایید. سپس مهره دوم را بسته کنید.

قدم سیزدهم – اکنون به انتهای فرایند پنچرگیری موتور رسیده اید و چرخ آماده ی نصب می باشد. در زمان نصب چرخ دقت کنید که اسپیسرها در مکان مناسب خود قرار داشته باشد. اطمینان حاصل نمایید زنجیر روی چرخ دنده قرار گرفته باشد. در انتها، دقت کنید تا دیسک ترمز داخل پدهای ترمز قرار گرفته باشد.

قدم چهاردهم – مهره روی محور چرخ را بسته کنید و اشپیل آن را در جای خود قرار دهید. پنچرگیری موتور انجام شد و شما آماده موتورسواری هستید.

پنچرگیری دوچرخه

پنچرگیری دوچرخه بسیار آسان تر از پنچرگیری موتور می باشد. اگر همچنان با ما همراه باشید می توانید با پنچرگیری دوچه نیز آشنا شوید.

قدم اول – نخست تجهیزات مورد نیاز برای پنچرگیری دوچرخه خود را تهیه نمایید. این تجهیزات شامل «وصله پنچرگیری دوچرخه»، «چسب پنچرگیری دوچرخه» و «سمباده» می باشد. شما می توانید این این تجهیزات را از فروشندگان لوازم دوچرخه تهیه نمایید.

قدم دوم – پیش از هر چیز شما باید تیوپ دوچرخه خود را از داخل لاستیک دوچرخه خارج کنید. اگر چرخ را هم در نیاوردید اهمیت چندانی ندارد. تنها می بایست تیوپ را از جای خود خارج کنید تا به طور کامل مشاهده گردد. سپس تیوپ را بوسیله تلمبه باد نمایید.

قدم سوم – در قدم بعد ظرفی را پر آب کنید و تیوپ را به صورت بخش به بخش وارد آن نمایید تا نقطه ای که حباب از آن بیرون می آید و سوراخ است را پیدا نمایید.
قدم چهارم – هنگامی که مکان پنچری تیوپ را یافتید توسط یک گچ یا ماژیک و یا هر چیز دیگری آن محل را علامت بزنید.

قدم پنجم – با استفاده از سمباده مکان سوراخ تیوپ را صاف نمایید تا آماده پنچرگیری گردد.

قدم ششم – بعد کمی چسب پنچری را روی محل مشخص شده به کمک انگشت بمالید.

قدم هفتم – در این مرحله وصله پنچری را با دقت روی مکان پنچری و روی چسب قرار دهید.

قدم هشتم – برای محکم چسبیدن وصله پنچری روی تیوپ، بوسیله ابزاری همانند چکش روی وصله پنچری ضربه بزنید. دقت کنید که ضربات شما به آرامی وارد شود.

قدم نهم – در این مرحله تیوپ دوچرخه را به آرامی توسط تلمه باد نمایید. احیانا اگر گوشه و کنار وصله پنچری باز گردید دوباره باد تیوپ را کم نمایید و بوسیله چسب پنچری لبه های وصله پنچری را مجددا به تیوپ بچسبانید. پس از خشک شدن چسب پنچری و برای اطمینان حاصل کردن از رفع مشکل تیوپ باری دیگر مکانی را که پنچرگیری کرده اید دخل ظرف آب بگذارید و بررسی کنید که آیا باز هم حباب از تیوپ می گردد یا خیر.

اکنون شما می توانید هم پنچرگیری موتور و هم پنچرگیری دوچرخه خود را به خوبی یک تعمیرکار کهنه کار انجام دهید.