از پرنده لایبر استاد بی چون و چرای تقلید صدا چه میدانید؟!

  • انتشار: ۲۹ دلو ۱۳۹۸
  • سرویس: اطلس پلاس
  • شناسه مطلب: 78401

انسان در هر سرزمینی که باشد زمانیکه می خواهد از زندگی لذب ببرد به جنگل پناه می برد زمانی فارغ از نگرانی های زندگی به شاخه های درختان که پذیرای انبوه پرندگان است چشم می دوزد و از شنیدن آواز گوناگون پرندگان مختلف لذت می برد. همین طور تماشای پرندگانی که در آسمان نیلگون درست بالای سر ما در حال پرواز هستند نیز چنان انرژی به ما می دهد که وصفش در کلمات نمی گنجد.

این هما اما تنها گوشه ای از انبوه واقعیاتی است که می توان در مورد پرندگان گفت چراکه توانایی های این موجودات آن قدر بالاست که در کتاب گینس رکوردهای بالایی را به نام خود ثبت کرده اند.

در دنیای پر رمز و رازی که هر روز گوشه ای از شگفتی های آن برای انسان آشکار می شود، بدون شک شنیدن صدای پرنده ای کوچک به نام لایبر شما را برای لحظاتی هم که شده وادار می کند انگشت تعجب به دهان بگیرید.

توانایی منحصر به فرد این پرنده چنان دانشمندان عرصه محیط زیست را متعجب ساخته که تحقیق در مورد آن را در صدر برنامه های علمی خود قرار داده اند.

بدون شک شما افرادی را دیده اید که می توانند صدای یک یا حداکثر چند خواننده دیگر را تقلید کنند، هنگامی که پای اجرای برنامه آنها می نشینید احساس می کنید که توانمندترین انسان های روز زمین را ملاقات کرده اید. منکر توانمندی انسان های مستعد در تقلید صدا نیستیم اما اگر گوشه ای از توانایی پرنده لایبر را ببینید، بدون شک قضاوت دقیق تری خواهید داشت.

معرفی پرنده لایبر

این پرنده بومی استرالیایی که اکنون از گونه های حفاظت شده به حساب می آید و می توانید آنها را در پارک های ملی سیدنی و ملبورن تماشا کنید استاد تقلید صدا در جهان پر رمز و راز به شمار می رود. براساس اعتراف دانشمندان محیط زیست، این پرنده شاهکاری از طبیعت به شمار می رود که با تقلید منحصر به فرد صدا تعجب همگان را برانگیخته است.

پرنده لایبر

گوش تیز و حافظه قوی پرنده لایبر

پرنده لایبر به دلیل گوش تیز و حافظه قوی که دارد قادر است در کوتاه ترین زمان ممکن صداهایی را که می شنود، ذخیره کند، در زمان کمی آن را بازسازی نمایند و سپس در زمان اندکی آن را تولید کند. کافی است این پرنده هر صدایی مثل صدای آژیر دزدگیر خودرو، اره برقی، شاتر دوربین عکاسی را فقط یک بار بشنود تا آن را بهتر از مولد های اصلی اش تقلید کند.

تارهای صوتی خارق العاده پرنده لایبر

همان طور که می دانید پرندگان آواز خوان، آوزاهای گوناگونی می خوانند. پرندگان آواز خوان یک اندام صوتی به نام سیرنیکس در گلوی خود دارند. این اندام صوتی دارای عضلاتی دو نیمه می باشد که هر لرزش آن آوازی تولید می کند. پرندگان آواز خوان همچنین سیستم تنفسی و شش های قوی دارند، زمانیکه هوا از شش های پرنده وارد اندام صوتی سیرنیکس می گردد، پرنده می تواند دو نت را به طور همزمان بخواند و صدا تولید کند.

از این منظر، دانشمندان عرصه محیط زیست و کسانی که روی جزئیات زندگی این پرنده کوچگ بومی استرالیایی کار کرده اند اذعان می دارند که تارهای صوتی بسیار قوی و انعطاف پذیر لایبر به این پرنده عجیب این امکان را می دهد تا بتواند به راحتی صداهای اطراف خود را تقلید کند.

به گفته آنان، این پرنده که استاد تقلید صدا در دنیای عجیب خلقت می باشد به مدد همین تارهای صوتی فوق العاده خود توانسته توجه جهانی را به خود جلب کند.

مستند سازانی که در پی ضبط صدا های تولید شده توسط این پرنده می باشند، می گویند نباید از ۳۰ متر بیشتر به این پرنده نزدیک شد چون در صورتی که احساس کند چیزی به او نزدیک می شود خواندن را متوقف می سازد.

لایبر و جذب توریست

توانایی بالای این پرنده در تقلید انواع و اقسام صداهای موجود در طبیعت علاوه بر متعجب ساختن دانشمندان عرصه محیط زیست ذوق و شوق گردشگران را نیز بر انگیخته و توریستان زیادی را مجاب ساخته برای شنیدن صدا و دیدن چهره ای پرنده هنرمند سفری به استرالیا داشته باشند.

اکنون استرالیا به یمن داشتن چنین پرنده ای در خاک خود می توانند برای گردشگران داخلی و خارجی کنسرت های ناب ناب در دل طبیعت برگزار و پول خوبی به جیب بزند.

مدت زمان خواندن

اگر بشنویم که یک خواننده یا یک استاد صدا توانسته در روز در دو کنسرت پشت سر بخواند، بدون شک با خود می گوییم: عجب انرژی داشته است! تازه آن هم در شرایطی است که لیوان آب جوش برای خواننده فراهم شود و در بین دو اجرا استراحت لازم را داشته باشد.

پرنده لایبر اما قادر است چهار ساعت در روز حتی اگر شده پشت سر هم بخواند بدون اینکه تارهای صوتی اش کوچک ترین آسیبی ببیند.

بدین ترتیب بیهوده نیست اگر بگوییم در جهان خلقت اگرچه لقب اشرف مخلوقات به انسان داده شده و آدمی به واسطه عقل و هوشی که دارد توانسته گوی سبقت را از موجودات دیگر ازجمله پرندگان در انجام کارهای خارق العاده برباید، اما موجودات دیگر از جمله پرندگان هم به مدد نیروی غریزه خود توانسته اند کارهایی انجام دهند که در مقایسه با انسان چیزی کم ندارند که هیچ بلکه در بسیاری موارد از انسان پیشی گرفته اند.

مثال خوب برای این گفته پرنده لایبر است. همان طور که در بالا گفته شد انسان های کمی قادر به تقلید صدای دیگر انسان ها می باشد یا سیستم صدایی انسان آنقدر توانایی و کیفیت ندارد که حتی بسیاری از آوازها را به درستی بخواند در حالیکه این پرنده کوچک چنان توانایی دارد که همه را متعجب ساخته است. تقلید صدای اره برقی به این ظرافت یا شاتر دورین عکاسی کار آسانی نیست.

اینک که با ما همراه شدید و این پرنده هنرمند را شناختید مطمئن هستم آرزو می کنید روزی بتوانید آن را از نزدیک ببینید!