معـروفترین پادشاهان زن جهان را بشناسید!

  • انتشار: ۲۹ جدی ۱۳۹۸
  • سرویس: اطلس پلاس
  • شناسه مطلب: 74783

شاید درباره پادشاهان مرد جهان چیزهای زیادی شنیده باشید، اما کمتر درباره پادشاهان زن جهان شنیده می شود. در طول تاریخ پادشاهان زیادی بر جهان حکم رانده اند و نامشان نیز جاودان شده است.

در میان آن ها بیشتر نام مردان به چشم می خورد و هم اکنون نیز کشورهای پادشاهی در جهان وجود دارند، در حالی که تمدن بشری شاهد پادشاهان زنی هم بوده است که تاثیر زیادی بر جهان گذاشته اند و مسیر تاریخ را تغییر داده اند.

آن ها نشان دادند که چیزی از مردان کم ندارند و می توانند سرزمین های تحت سلطه خود را به بهترین شکل ممکن مدیریت کنند و یا در مقابل دشمنان خارجی ایستادگی نمایند. در این مقاله از خبرگزاری اطلس به معرفی شماری از پادشاهان زن جهان می پردازیم. آن ها در دوره حمرانی خود شخصیت‌ های تاثیرگذاری بوده ‌اند و تاریخ هرگز آن ‌ها را فراموش نمی کند.

ملکه ویکتوریا، اسطوره پادشاهان زن

حتما نام «ملکه ویکتوریا» را شنیده اید. وی که بزرگ ترین و قدرتمندترین پادشاه زن در تاریخ بریتانیا و جهان محسوب می شود در قرن نوزدهم میلادی بر بیش از یک چهارم جهان حکمرانی می کرد. ملکه ویکتوریا از ۱۸۳۷ تا پایان عمر خود ملکهٔ پادشاهی متحد بریتانیا و از ۱۸۷۷ تا پایان عمر امپراتریس هند بود. حکمرانی او بر بریتانیا با گسترش عظیم متصرفات و مستعمرات این امپراتوری همراه بود. زمانه وی که به دوره ویکتوریایی مشهور شده است، بریتانیا در اوج انقلاب صنعتی بود و تغییرات اجتماعی، اقتصادی و فناوری عظیمی را تجربه کرد. معروف است که دور دوره حکمرانی وی بر بریتانیا و مستعمراتش آفتاب در سرزمین های ملکه غروب نمی کرده است.

پادشاهان زن

ملکه ویکتوریا اخلاق های به خصوصی داشت. مشهور است که وی پس از مرگ همسرش برای ۴۰ سال عزادار بود. وی به شدت مراقب رفتار فرزندانش بود، با این حال زمانی برای نظارت بر رفتار آن ها نداشت. ملکه ویکتوریا که به امور مهم ‌تری مشغول بود شبکه‌ ای از جاسوسان تشکیل داد تا تمامی فعالیت های فرزندانش را به وی گزارش دهند. وی که از شیردادن مادر به فرزند بدش می ‌آمد، دختران خود را از شیردادن به بچه ‌هایشان منع کرده بود، اما هنگامی که از طریق جاسوسانش متوجه شد که آن ها به نوزادان خود شیر می دهند، دخترانش را «گاو» خطاب کرد.

ماریا ترزا، ملکه زیرک

«ماریا ترزا» دختر امپراتور «شارل ششم» یکی دیگر از پادشاهان زن جهان است. وی سال ها ملکه مجارستان و بوهم بود و بر این سرزمین‌ ها حکمرانی می کرد. این زن زیرک موفق شد با جلب کمک روسیه و فرانسه، لهستان را ضمیمه خاک کشور خود کند.

پادشاهان زن

وی که در سال ۱۷۴۰ میلادی بر مسند قدرت نشست، تا چهل سال قدرتمندترین شخص منطقه محسوب می شد. ماریا ترزا که در زندگی زناشویی همسر سخت گیری به حساب می آمد با «فرانسیس اول» از خاندان مقدس رم ازدواج نمود. گفته می شود که وی بسیار عاشق شوهرش بود و اصلا نمی گذاشت او حتی برای یک شب هم در اتاق جداگانه ای بخوابد. در دوره ای که مرسوم بود تنها آقایان شلوار بپوشند، وی اولین و تنها زنی بود که در خاندان سلطنتی شلوار بر تن می کرد.

ملکه تئودورا، حامی فقرا

«ملکه تئودورا» از قدرتمندترین پادشاهان زن تاریخ در امپراتوری روم شرقی محسوب می شود. وی برای سالیان سال بر مناطق تحت سلطه امپراتوری روم شرقی حکمرانی کرد. ملکه تئودورا با «ژوستینین یکم» پادشاه روم ازدواج کرد و پادشاه نیز قدرت زیادی در اختیار وی قرار داد تا جایی که قدرت وی دست کمی از قدرت پادشاه نداشت.

پادشاهان زن

تئودورا در دوره کودکی و نوجوانی زندگی بسیار سختی را تجربه کرد. بر اساس منابع تاریخی وی که در سال ۵۰۰ میلادی متولد شد، در دوره نوجوانی مجبور بود در میخانه های روم کار کند. زندگی تئودورا در ۲۱ سالگی و پس با ملاقات ژوستینین یکم به کلی زیر و رو نمود. امپراتور روم شرقی پس از دیدن وی عاشق او شد. اما قوانین مانع ازدواج یک اشراف زاده با یک دختر فقیر می شد. با این حال ژوستینین قوانین را تغییر داد تا بتواند با تئودورا ازدواج کند. تئودورا پس از ازدواج با پادشاه تلاش بسیاری برای بهبود زندگی فقرا و بردگان کرد.

رانی جانسی، مادر هند

«رانی جانسی» که «مانیکرنیکا» نیز خطاب می شود یکی دیگر از پادشاهان زن در سال ۱۸۲۸ در بنارس هندوستان متولد شد. وی هنوز بچه بود که مادرش از دنیا رفت. پدر رانی برخلاف روش های تربیتی آن روزها به وی فیل‌ سواری، پریدن با اسب، شمیرزنی و تیر انداختن با کمان را آموخت. او هنگامی که هنوز نوجوان بود با یک اشراف زاده هندی از خاندان بانفوذ جانسی ازدواج نمود. شوهر رانی به وی اجازه داد تا به دنبال علایقش یعنی فعالیت های ورزشی و نظامی برود.

پادشاهان زن

رانی در ادامه لشکری از زنان هندی تشکیل داد تا به آنان نیز آموزشهای نظامی دهد. رانی و همسرش که فرزندی نداشتند پسری را به فرزندی قبول کردند. پس از مدتی شوهر رانی که بر سرزمین‌ های شمال هند حکومت می کرد درگذشت، در نتیجه پسری که آن ها به فرزندی قبول کرده بودند بودند بوسیله رانی جانسی تربیت شد تا پس از رسیدن به سن قانونی، تخت و تاج پدر را بدست بگیرد. رانی جانسی تا زمان بزرگ شدن فرزندش ملکه حکومت جانسی شد و بر سرزمین ‌های شمالی هند حکومت نمود.

بریتانیایی ها که تخت مهاراجه را بدون جانشین دیدند برای سرنگونی رانی جانسی تلاش کردند. در چنین شرایطی شورش بزرگی در سال ۱۸۵۷ در هند آغاز شد و رانی جانسی از فرصت استفاده کرد و به این شورش پیوست. وی لشکر عظیمی آماده کرد و نیروهای خود را به سوی دشمن گسیل داشت.

رانی جانسی به مدد سال ها تمرین‌ نظامی به تنهایی به دشمن حمله می کرد. شجاعت و دلیری رانی از وی اسطوره ای بزرگ در میان مردم هند آفرید. دباره شجاعت و مهارت رانی جانسی می گویند که وی در حالی که افسار اسب را در دهان گرفته بود با دو شمشیر هر دشمنی را از مقابل خود بر می داشت. در افسانه‌ های مردم هند ذکر شده که وی در هنگام نبرد، پسرش را نیز به پشتش می بست. رانی جانسی جان خود را در میدان نبرد از دست داد. شجاعت وی به اندازه ای بود که افسران انگلیسی او را از خطرناک‌ ترین پادشاهان زن و رهبر شورشیان نامیده بودند.