وزیر دفاع آلمان: رهبری نظامی در افغانستان شکست خورده است

  • انتشار: ۲۷ میزان ۱۳۹۴
  • سرویس: بین الملل
  • شناسه مطلب: 10821

وزیر دفاع آلمان ضمن استقبال از تصمیم امریکا برای ادامه حضور در افغانستان، در شرایط فعلی زمان عقب‌نشینی کامل از افغانستان را قابل پیش‌بینی ندانست.

به گزارش شخبرگزاری اطلس به نقل از ماندگار، اورزولا فون در لاین، وزیر دفاع آلمان در گفت‌وگو با نشریه «بیلد» درباره زمان عقب‌نشینی کامل نیروهای آلمانی از افغانستان این مسأله را قابل پیش‌بینی ندانست و گفت: هدف باید این باشد که متحدان تنها زمانی عقب‌نشینی کنند که شرایط امنیتی این کشور واقعاً اجازه بدهد. این را که دقیقاً چه زمانی این اتفاق رخ می‌دهد، امروز کسی نمی‌تواند پیش‌بینی کند. باید با صبر زیاد به افغان‌ها کمک شود و ما نباید در این مورد به هفته و ماه فکر کنیم.
بر اساس تصمیمات قبلی، ارتش آلمان باید در پایان سال ۲۰۱۶ از افغانستان خارج می‌شد، اما با توجه به قدرت‌گرفتن مجدد طالبان افراطی در افغانستان حالا درباره تمدید این عملیات و ادامه حضور در افغانستان بحث می‌شود.

روز پنج‌شنبه گذشته رییس‌جمهوری امریکا اعلام کرد که روند عقب‌نشینی نیروهای امریکایی از افغانستان را کُند می‌کند. بر اساس تصمیمات جدید امریکا بیش از ۵هزار نیروی امریکا باید بعد از سال ۲۰۱۶ هم در افغانستان بمانند.
فون در لاین درباره این تصمیم اوباما ابراز خرسندی کرد و گفت: این یک علامت قدرتمندانه به مردم ناآرام افغانستان است.

همزمان وزیر دفاع آلمان از برگزاری نشستی در آلمان درباره افغانستان خبر داد و گفت: ماشرکای خود را به برلین دعوت می‌کنیم تا درباره این موضوع که چگونه در سال ۲۰۱۶ به‌ کار خود در این راستا ادامه دهیم، سخن بگوییم. این هدف باید در نظر گرفته شود که ما با متحدان خود پادگان در مزار شریف را حفظ کنیم.

فون در لاین با اشاره به تسخیر موقتی شهر کندز افغانستان توسط نیروهای طالبان که اخیراً رخ داد، گفت: این نشان می‌دهد که افغان‌ها هنوز به آنجایی که ما انتظار آن را داشتیم، نرسیده‌اند، البته در این کشور، تحولات خوب زیادی هم رخ داده است.

ناتو در پایان سال گذشته عملیات نظامی خود در افغانستان را خاتمه داد. از اوایل سال جاری این ائتلاف نظامی در قالب عملیات «پشتیبانی قاطع» نیروهای امنیتی افغانستان را در زمینه آموزشی حمایت می‌کند.

وی همچنین در ارتباط با تسخیر موقتی شهر کندز توسط طالبان انتقاد سختی به عملکرد رهبری نظامی افغانستان وارد کرد و آن را نشان‌دهنده شکست رهبری نظامی افغانستان دانست و گفت: وقتی که طالبان این شهر را محاصره کرد هیچ شخصیت اول، دوم یا سوم نظامی از سطوح رهبری در آنجا حضور نداشت و طالبان بدون مسأله و مشکلی این شهر را تسخیر کرد.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟