مهاجرت قاچاقی به خارج از کشور و آنچه باید پیش از حرکت بدانید

  • انتشار: ۲۱ جدی ۱۳۹۸
  • سرویس: اطلس پلاس
  • شناسه مطلب: 73571

همزمان با افزایش ناامنی ها در سرتاسر دنیا طی سالهای اخیر، موج روز افزون مهاجرت قاچاقی به کشورهای اروپایی و گاها آمریکایی بشدت افزایش یافته است.

حتی کشور عزیز ما ایران هم از این موج جهانی بی نصیب نمانده و اینروزها در میان اطرافیانمان افراد زیادی را میبینیم که ایده هایی برای مهاجرت به اروپا دارند.

در این نوشته از سرویس اطلس پلاس، شما را با سیر تا پیاز مهاجرت قاچاقی به خارج از کشور آشنا میکنیم. پس تا انتها با ما همراه باشید.

مهاجرت قاچاقی چیست؟

مطابق قوانین بین المللی، هرگونه ورود غیرقانونی به خاک یک کشور در حکم ورود قاچاق محسوب میشود. همین قاعده درمورد پناهندگان نیز إعمال میشود و هر مهاجری که بطور غیرقانونی وارد کشور مقصد بشود به عنوان مهاجر غیرقانونی شناخته شده و در روند کارهای اداری نیز شامل مهاجرت قاچاقی میگردد.

ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که نوع رفتار دولتهای مختلف با توجه با قوانین حاکم بر آن کشورها، با مهاجرت قاچاقی میتواند متفاوت باشد. پس هر کشوری برای مهاجرت غیرقانونی مناسبت نیست و باید پیش از حرکت، در مورد قوانین مهاجرتی کشور مقصد اطلاعات لازم را بدست بیاورید.

مهاجرات قاچاقی

چرا مهاجرت قاچاقی پرطرفدار است؟

این سوال همواره در جلسات کارشناسان امور مهاجرت مطرح میشود که با توجه به غیرقانونی بودن و خطرات فراوان این کار، چرا بسیاری از مردم مهاجرت قاچاقی را به مهاجرت قانونی ترجیح میدهند؟

بطور قطع هر کسی که در این مسیر به راه افتاده، دلیل محکمی برای انتخابش داشته اما کارشناسان این دلایل را عمده ترین دلیل مردم برای انتخاب مهاجرت قاچاقی بیان میکنند:

مهاجرت قاچاقی و دور زدن قانون

ورود و خروج از یک کشور به کشور دیگر، نیازمند دریافت یکسری مجوزهایی است که برخی آنها مربوط به خود کشورها است و برخی دیگر، در پروتکل ها و قراردادهای بین المللی به تصویب رسیده است.

مثلا اتمام دوره خدمت سربازی برای مشمولین، یکی از شرایط خروج برای پسرها در ایران است. مهاجرت قاچاقی بدلیل ذات غیرقانونی بودن خود، بطور طبیعی انتخاب اول کسانی است که بهر دلیلی توانایی دریافت این مجوزها را چه برای خروج از کشور مبدا و چه برای ورود به کشور مقصد ندارند.

مهاجرت قاچاقی و دور زدن مراحل اداری

سروکله زدن با نهادهای اداری در یک منطقه بومی که مسلط به فرهنگ و جغرافیای آن هستید چقدر میتواند زجر آور باشد؟ حالا تصورش را بکنید برای ادامه تحصیل قصد دارید از مجاری قانونی به یکی از کشورهای اروپایی مهاجرت کنید.

اینجاست که مشکلات پیگیری روند اداری این پروسه بین المللی یکی یکی به سراغتان می آید. حالا تصورش را بکنید که با مهاجرت قاچاقی براحتی از شر این کارهای خسته کننده و پرهزینه راحت میشوید! شما باشید کدام را انتخاب میکنید؟

مهاجرت قاچاقی و کاهش هزینه ها

وقتی پروژه ای مشمول پیگیری های اداری میشود، بطور طبیعی مشمول هزینه هم خواهد شد. حالا اگر این روند، یکسرش خارج از ایران باشد که گاوتان دو قلو زاییده است! فکرش را بکنید درآمدتان به ریال باشد و هزینه های تان به دلار یا یورو! اینجاست که شماهم به پدیده ای بنام مهاجرت قاچاقی فکر میکنید!

خطرات مهاجرت غیرقانونی

زمانی که شما تصمیم به دور زدن قانون میگیید، بطور طبیعی قوانین هم حمایت خود را از شما دریغ میکنند. مسافرت قاچاقی نیز بدلیل ماهیت غیرقانونی خود آلوده به خطرات و بلایای بیشماری است که گاها به ذهن پناهنده از همه جا بیخبر هم خطور نمیکند.

خطرات جانی

اولین خطری که باید خودتان را برای مقابله با آن آماده کنید، خطر از دست دادن جان عزیزتان است! شاید از این همه صراحت کمی رنجیده خاطر شده باشید ولی در مهاجرت قاچاقی اولین خطر، خطر مرگ است.

مهاجرت غیرقانونی

به وعده های چرب و نرم قاچاقچی های انسان هم اصلا اعتماد نکنید، زمانی که پایتان را از خانه گذاشتید بیرون، دیگر نه راه پس دارید و نه راه پیش، باید خودتان را با انواع و اقسام مصیبت ها مانند گرسنگی، تشنگی، خستگی بیش از حد، سقوط از کوه، غرق شدن در آب، خورده شدن توسط حیوانات وحشی و… مهیا کنید.

خطرات امنیتی

شاید نیت شما از انجام این کار غیرقانونی خیر باشد اما زمانی که بهردلیلی در مهاجرت قاچاقی در برابر مامور پلیس قرار گرفتید، یک مجرم بین المللی محسوب که باید پاسخگوی کارهای خود باشید. اگر سری به صفحه حوادث وبسایتها بزنید موارد فراوانی از این قبیل بازی خوردن ها را میبینید.

بسیار پیش آمده که گروههای قاچاق انسان و مواد مخدر توسط یکنفر اداره میشود و شماهم ناخواسته کارگر بی جیره و مواجب آن شده اید و در صورت دستگیری دیگر شما آن مهاجر غیرقانونی نیستید بلکه یک قاچاقچی مواد مخدر به حساب میایید!

خطرات مالی

اگر از دو مانع بالا توانستید جان سالم بدر ببرید، این یکی را بعید میدانم بتوانید. در مهاجرت قاچاقی همیشه ی خدا کار شما به قاچاقچی گیر است و آنها هم (معمولا) به هر دلیلی از شما پول اضافه میخواهند.

شاید فکرش را هم نکنید ولی در مسیر راه برای قضای حاجت! هم باید پول اضافه بدهید و إلّا باید تا رسیدن به مقصد بعدی یکجوری با قضیه کنار بیایید.

آینده مبهم

یکی دیگر از زوایای تاریک مهاجرت قاچاقی، آینده تاریک و نامعلومی است که گریبان گیر پناهندگان میشود. زمانی که شما راه قاچاق را در پیش میگیرید پروسه اداری طولانی چندین ساله را پیش روی خود و خانواده تان قرار داده اید که آخرش هم معلوم نیست ختم به چه نتیجه ای میشود.

همین شب و روزهایی که مشغول نوشتن این مقاله هستیم، هزاران نفر از هموطنانمان که راه مهاجرت قاچاقی را انتخاب کرده اند در اردوگاهها و کمپهای سرتاسر دنیا در اوضاعی رقت بار، آرزوی بازگشت به ایران را دارند.

کمی هم درمورد مهاجرت قانونی بخوانید

تا اینجای مقاله که دقیقا ۸۲۲ کلمه شده است، فقط از مهاجرت قاچاقی خواندید حالا کمی هم درمورد مهاجرت از راههای قانونی، و انواع آن بدانیم بد نیست.

مهاجرت قانونی یکی از مرسوم ترین و متداولترین شیوهای کوچ کردن انسانها بشمار می آید بحدی که مجامع بین المللی قوانین زیادی درباره آن نوشته اند.

اگر چنانچه قصد دارید از طریق مهاجرت قاچاقی به مقصد برسید، توصیه میکنیم این قسمت از مقاله را هم بخوانید شاید راه بهتری پیدا کردید.

انواع مهاجرت قانونی

در بحثهای حقوقی عموما دو روش عمده برای مهاجرت قانونی به خارج از کشور مطرح میشود که هرکدام زیرمجموعه های خود را داراست.

در ادامه، تمام راههای موجود را بیان میکنیم تا شما بسته به شرایط خودتان بهترین را انتخاب کنید.

مهاجرت قانونی

مهاجرت از طریق دریافت ویزا

در این روش، شما باید از یکی از راههایی که در ادامه میگوییم اقدام به ویزاگرفتن از کشور مقصد بکنید. بعد از دریافت ویزا میتوانید ماجراجویی های مهاجرت قاچاقی را فراموش کنید و با خاطری آسوده به مقصد سفر کنید.

الف: ویزای کار؛ برای دریافت ویزای کار (خصوصا در حوزه شنگن) باید حداقل این ۴ شرط را داشته باشید:

  • مدرک تحصیلی کارشناسی به بالا
  • حداقل سه سال سابقه کار با بیمه تامین اجتماعی
  • مدرک زبان انگلیسی یا زبان محلی کشور مقصد
  • دعوتنامه کاری معتبر

ب: ویزای جستجوی کار؛ اگر تحصیلات، زبان و سابقه کاری تان اوکی هست و فقط معطل دعوتنامه کاری هستید این خبر خوب را به شما میدهیم که برخی کشورها از جمله آلمان، اتریش، سوئد و دانمارک ویزای جستجوی کار هم به شما میدهند!

ج: ویزای تحصیلی؛ این یکی را دیگر همه مان خوب بلدیم یا درموردش زیاد شنیده ایم، ویزای تحصیلی یکی از محبوبترین انواع ویزا میان جوانان ایرانی بشمار میرود و خیلی ها در آرزوی ادامه تحصیل در یکی از کشورهای اروپایی و حتی آسیایی هستند.

مهاجرت از طریق دریافت اقامت

در مقابل مهاجرت قاچاقی، انواع دیگری از مهاجرت های قانونی هستند که از همان اول کشور مقصد به شما (و خانواده تان) اقامت اعطا کرده و بنابراین کمترین دغدغه را خواهید داشت.

در ادامه انواع روشهای مهاجرت قانونی که از ابتدا به شما اقامت میدهند را بیان میکنیم.

الف: سرمایه گذاری؛ شبکه های ماهواره ای دائما روی این قضیه مانور میدهند و از شما میخواهند با خریک یک خانه در فلان کشور اقامت دائم آنجا را دریافت کنید.

هرچند قضیه به آسانی آنچه شبکه های ماهوره ای تبلیغ میکنند نیست اما به یکی از روشهای خرید مِلک، خرید سهام، خرید اوراق قرضه و سپرده بانکی میتوانید از کشورهای مختلف اقامت دریافت کنید.

البته این نکته را هم مدنظر داشته باشید که شرایط کشورها برای این فقره مختلف است و درضمن گول تبلیغات ماهواره ای را هم نخورید.

ب: ثبت شرکت؛ ثبت یک شرکت با مسئولیت محدود و ایجاد ارزش افزوده برای کشور مقصد یکی از راههای تجربه شده برای مهاجرت قانونی با دریافت اقامت بوده و هست.

ج: تمکن مالی؛ به این معنا که به کشور مقصد ثابت کنید در کشور خودتان درآمد ماهانه و ثابت بسیار هنگفتی دارید و اگر این کشور به شما اقامت اعطا کند خدای نکرده یکروزی وبال گردن دولت آن کشور نخواهید شد.

سخن آخر!

اگر همچنان تصمیم به مهاجرت خارج از کشور دارید، توصیه میکنیم دور مهاجرت قاچاقی را خط بکشید. دلایل آن را هم عرض کردیم که مهمترین آن حفظ وجود نازنین خودتان است. توصیه ما در خبرگزاری اطلس کسب تجربه های مختلف در زندگی از نوع قانونی آن است!