مقصر کیست؟

  • انتشار: ۳۰ جدی ۱۳۹۸
  • سرویس: اجتماعیدیدگاه
  • شناسه مطلب: 74836

هر از چندگاهی جامعه افغانستان شاهد تولد پدیده های نا متعارف در عرصه های گوناگون سیاسی، فرهنگی ، اجتماعی و حتی اقتصادی است. اکنون این پرسش مطرح می شود که چرا در جامعه ما رفتار نامتعارف بیشتر مورد توجه قرار میگیرد؟

بسیاری از فعالان فرهنگی و اجتماعی به جای پرداختن به (علت ) دنبال (مقصر) هستند.
یافتن مقصر و محکومیت او مشکل را حل نمی کند بلکه صورت مساله را تغییر می دهد. نمونه های مختلفی از رفتارهای نامتعارف را می توان مثال زد که در جامعه مورد توجه مثبت قرار گرفته است.

وکیل پارلمان اگر بتواند یک همکار خود را با بوتل آب یا کفش بزند قهرمان می شود، اگر دختری…. خود را با شورت (نیکر) آهنی بپوشاند مشهور می شود، در میزگرد تلویزیونی به کار بردن الفاظ رکیک و گاهی بوکس و کشتی اورا قهرمان قومی می سازد.

باتوجه به این علت هست که هر شخصی که دلش هوای شهرت و قدرت کرد یک نظر عجیب و غریب یا یک رفتار نا متعارف انجام می دهد و در جامعه ما مورد توجه مثبت قرار می گیرد.

شوربختانه باید بگویم نگاه جامعه مدنی و مذهبی ما به بانوان نگاه ابزاری و پروژه ی است. جامعه مدنی با پرچم حمایت از حقوق زنان به نان و برخی عالمان دینی با محکومیت زنان به نان و شهرت میرسند. ماهیت هردو یک چیز است، زنان نه با فعالیت پروژه ی به حقوق خود رسیده اند نه با احکام متعصبانه مذهبی برخی عالمان دینی به بهشت میروند.

نگارنده معتقد است افرادی که رفتار یا گفتار نامتعارف دارند به جای منفور شدن در جامعه به محبوبیت نسبی میرسند و همین امر سبب تولید این پدیده در فرهنگ ما می شود. برای مبارزه با افراطیت باید با ریشه ها وعلت ها مبارزه نمود نه شاخه ها و پروژه ها.

سخنان مولوی انصاری را خوب گوش دادم ، ایشان متاسفانه و خوشبختانه سواد دینی ندارد او پر از احساسات تحریک انگیز است نه علم دینی و اخلاق اسلامی. طبیعی است که آنچه مولوی انصاری دارد همان را عرضه می کند، احساسات و تحریک جوانان غافل برای رسیدن خودش به شهرت مذهبی. تاکنون او موفق شده است که شهرت بیشتر پیدا کند.

نه پروژه های مدنی می تواند باشعارهای زیبا دنیارا برای بانوان بهشت بسازد، نه مولوی انصاری ها می تواند کسی را بهشت بفرستد هردو ماهی دلخواه خود را صید می کنند.

اقبال جامعه به پدیده های نامتعارف به جای نفرت اجتماعی موجب زایش نوزادهای عجیب الخلقه در جامعه ما می شود. بنا براین برنخبگان است که زیرساخت های فرهنگی و اجتماعی را تعمیر و نوسازی کنند تا موجودات عجیب و غریب از درز های پوسیده آن هر روز بیرون نشود.

سید محمد حسین هاشمی اخلاقی

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟