عوامل تشدید خطر زوال عقل در میانسالان

  • انتشار: ۳۱ ثور ۱۳۹۸
  • سرویس: سلامت
  • شناسه مطلب: 62124

نتایج یک بررسی نشان می‌دهد نوسانات وزنی می‌تواند خطر زوال عقل را در میانسالان تشدید کند.

محققان در بررسی‌های خود مشاهده کردند کاهش یا افزایش قابل توجه وزن در افراد میانسال می‌تواند خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش دهد.

زوال عقل از مشکلات جسمی جدی است که با بالا رفتن میانگین سنی جمعیت و افزایش نرخ امید به زندگی جدی‌تر شده‌است. در سال ۲۰۱۵ حدود ۴۶.۸ میلیون نفر با زوال عقل درگیر بوده‌اند. همچنین شیوع جهانی چاقی که با بیماری‌های قلبی-عروقی مرتبط است طی چهار دهه گذشته بیش از ۱۰۰ درصد افزایش داشته‌است.

شواهد متعددی وجود دارد که حاکی از ارتباط بین فاکتورهای خطرزای بیماری‌های قلبی-عروقی از قبیل فشار خون ، کلسترول و قند خون بالا با زوال عقل است. هرچند، رابطه بین شاخص توده بدنی (BMI) در اواخر دوران زندگی و خطر ابتلا به زوال عقل نامشخص است.

گروهی از محققان جمهوری کوریا به بررسی ارتباط بین تغییرات شاخص توده بدنی و زوال عقل در میان جمعیت میانسالان این کشور در بازه زمانی دو ساله پرداختند. در این بررسی اطلاعات ۶۷ هزار و ۲۱۹ فرد ۶۰ تا ۷۹ ساله که شاخص توده بدنی آنان در سال‌های ۲۰۰۳-۲۰۰۲ و ۲۰۰۵-۲۰۰۴ مورد ارزیابی قرار گرفت بازبینی شد. در شروع مطالعه فاکتورهایی از جمله شاخص توده بدنی، وضعیت اقتصادی-اجتماعی و فاکتورهای خطرزای قلبی-عروقی در نظر گرفته شد.

به نوشته ایسنا،محققان در این دو فاصله زمانی تغییرات شاخص توده بدنی را اندازه‌گیری کردند. پس از گذشت دو سال علائم زوال عقل در این افراد در فاصله سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۳ مورد بررسی قرار گرفت. در این دوره پنج ساله تعداد مردان و زنانی که دچار زوال عقل شدند به ترتیب ۴۸۸۷ و ۶۶۸۵ نفر اعلام شد.

به نقل از مدیکال اکسپرس، یافته‌های بدست آمده نشان داد بین تغییر شاخص توده بدنی در اواخر دوران زندگی و زوال عقل در مردان و زنان ارتباط چشمگیری وجود دارد

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟