عربستان: دخالت روسیه مسائل را پیچیده کرده

  • انتشار: ۱۰ عقرب ۱۳۹۴
  • سرویس: بین الملل
  • شناسه مطلب: 11093

وزیر امورخارجه عربستان سعودی گفت که امیدوار است آینده سوریه، آینده جدیدی بدون حضور بشار اسد، رییس جمهوری سوریه باشد.

به گزارش خبرگزاری اطلس به نقل از العالم، “عادل بن أحمد الجبير” پس از نشست با “انتونی بلنکن” معاون وزیر امور خارجه امریکا در گفت وگو با الریاض، به طرح آرزوهایش در باره سوریه پرداخت و افزود: بشار اسد نباید هیچ نقشی در آینده سوریه داشته باشد و اخراج نیروهای خارجی از سوریه نیز بررسی شود.

وی گفت: ما خواهان اجرایی شدن توافق ژنو سال 2012 مبتنی بر تشکیل شورای انتقالی متشکل از مخالفان و دولت سوریه هستیم تا این شورا مدیریت امور کشور و تعیین قانون اساسی جدید و زمینه چینی برای انتخابات سوریه را بر عهده داشته باشد.

وزیر خارجه عربستان سعودی اظهار داشت: راهکار سوریه هم اکنون مبتنی بر زمان و چگونگی کنارگذاشتن بشار اسد و انتقال سوریه به مرحله جدید بدون بشار اسد از راه اجرای اصولی است که در توافق ژنو 1 مورد توافق قرار گرفت.

الجبير همچنین با بیان این که مداخله روسیه تا اندازه ای مسایل را پیچیده کرده، گفت: با روسیه درباره این مساله و اهمیت اجرای توافق ژنو 1 مذاکره شد.

وی افزود: ما با آنان توافق داریم اما اختلاف در مذاکرات اخیر وین مربوط به زمان و چگونگی کنار گذاشتن بشار اسد از قدرت است ولی بر سر مسایل دیگر توافق وجود دارد، ما نیز تلاش می کنیم برای رسیدن به راهکاری در خصوص زمان کناره گیری بشار اسد، رایزنیهای بیشتری داشته باشیم.

الجبیر درباره آینده یمن نیز گفت: این کشور به دلیل کودتای نیروهای الحوثی (انصارالله) و نیروهای علی عبدالله صالح، رییس جمهوری پیشین یمن، و به دلیل سیاستهای ناکام علی عبدالله صالح در سه دهه، با رنج هایی مواجه شده اما این وضعیت در آینده خوب خواهد شد.

وی تاکید کرد که همکاری با همپیانان سعودی عضو کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و سایر کشورهای ائتلاف برای حمایت از مشروعیت یمن در زمینه ایجاد امنیت و ثبات در این کشور ادامه دارد.

وزیر خارجه عربستان سعودی مدعی شد که مداخله نظامی کشورهای ائتلاف { سعودی} به درخواست دولت قانونی {دولت مستعفی و فراری یمن} و متناسب با منشور سازمان ملل و بند 51 ، برای از بین بردن خطرات تهدید کننده عربستان و سایر کشورهای شورای همکاری خلیج فارس از سلاح های سنگین و موشکهای بالستیکی است که در اختیار حوثی ها قرار گرفته بود.

وی افزود: هدف دیگر مداخله نظامی، زمینه چینی برای ایجاد فرایند سیاسی بود که به راهکار مسالمت آمیزی در یمن بیانجامد که همه گروههای یمنی از آن خرسند باشند.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟