کشف صدای حضرت داوود (ع)/ معجزه عجیب یک پیامبر!

  • انتشار: ۲۴ جدی ۱۳۹۸
  • سرویس: اطلس پلاس
  • شناسه مطلب: 74018

در میان پیامبران خداوند، هر پیامبری به یک ویژگی خاص معروف است؛ حضرت نوح به عمر طولانی، حضرت ایوب به صبر، حضرت سلیمان به قدرت، حضرت یوسف به زیبایی و … اما در این میان، حضرت داوود علیه السلام که یکی از پیامبران بزرگ الهی است که به یک ویژگی جالب شهره است: «صدای خوش»! بله عزیزان این مقاله به صدای داوود علیه السلام اختصاص دارد. با خبرگزاری اطلس همراه باشید.

شاید در ابتدای کار خیلی جالب به نظر برسد که یک پیامبر الهی، دارای چنین صدایی باشد که در طول تاریخ زبان زد خاص و عام شود. می گویند صدای داوود حتی پرندگان را نیز مدهوش و مجذوب خود می کرد و آنها را به سوی این نبی مکرم الهی می کشید.

کشف صدای حضرت داوود

نام این پیامبر بزرگ الهی بارها در قرآن کریم تکرار شده و ویژگی های فراوانی برای او نقل شده است. ظاهرا نسب ایشان به ۹ واسطه به یکی از فرزندان حضرت یعقوب علیه السلام می رسد. ایشان فرزندان زیادی داشتند که حضرت سلیمان علیه السلام یکی از فرزندان ایشان و جانشین او بوده است.

ویژگی های صدای داوود علیه السلام

صدای داوود عیه السلام یکی از ویژگی های بارز این پیامبر بزرگ الهی بود. اگرچه ایشان صفات برجسته دیگری نیز داشتند که در ادامه مطلب مشاهده می کنید اما صدای این پیامبر خداوند به قدری زیبا و دلنشین بوده است که هر جنبنده ای را مجذوب خود می کرده است.

صدای داوود علیه السلام فقط برای انسان ها شیرین و زیبا نمی نمود بلکه حتی حیوانات نیز با این صدای خاص همراه می شده و مفتون آن می شدند.

آنچه در تاریخ و منابع کهن و همچنین نقل های سینه به سینه آمده این است که پرندگان وقتی صدای داوود علیه السلام را می شنیدند به گرد او جمع می شدند و به آوای دلنشین او گوش فرا می دادند. حتی نقل است که حیوانات وحشی نیز وقتی صدای این پیامبر بزرگ الهی را می شنیدند گردن می کشیدند تا آن را بهتر بشنوند و از آن لذت ببرند.

البته این نکته را باید اضافه کرد که صدای داوود علیه السلام به هیچ وجه صرف خواندن امور باطل و بیهوده نمی شد بلکه این نبی مکرم الهی «زبور» را تلاوت می کردند؛ زبور، نام یکی از کتب آسمانی است که خداوند متعال بر حضرت داوود علیه السلام فرو فرستاده است. در منابع تاریخی و روایی آمده است که وقتی حضرت داوود علیه السلام زبور را با صدای خاص خود تلاوت می کردند، پرندگان به گونه ای مجذوب این صدا می شدند و از خود بیخود می گشتند که گرفتن آنها با دست امکان پذیر می شد.

توصیف صدای داوود در قرآن کریم

جالب است که بدانید خداوند در قرآن کریم نیز از صدای داوود علیه السلام یاد کرده است. البته ویژگی های زیادی در کنار خوش صدا بودن برای ایشان معرفی شده اما این صفت به دلیل جذابیتی که دارد همواره در میان مردم مطرح بوده است.

خداوند در آیه دهم در سوره مبارکه «سبا» می فرمایند:

«وَلَقَدْ آتَیْنَا دَاوُودَ مِنَّا فَضْلًا یَا جِبَالُ أَوِّبِی مَعَهُ وَالطَّیْرَ وَأَلَنَّا لَهُ الْحَدِیدَ»
«ما به داود از فضل خود نعمتی بزرگ بخشیدیم، ما به کوه ها و پرندگان گفتیم ای کوه ها! و ای پرندگان! با او هم آواز شوید و همراه او تسبیح خدا گوئید و آهن را برای او نرم کردیم.»

مفسران در تفسیر این آیه گفته اند که آن فضلی که خداوند در این آیه به آن اشاره می فرمایند صدای داوود علیه السلام است.

در برخی نقل ها چیزهای عجیبی از صدای داوود علیه السلام نقل می شود که البته مورد تایید قطعی قرار نمی گیرند؛ مثلا می گویند که حتی بسیاری وحوش و طیور از شدت لذت از صدای خوش این پیامبر جان می دادند!

صدای داوود علیه السلام در روایات

روایات نیز همانند آیات قرآن کریم به صدای داوود اشاره کرده اند و این ویژگی حضرت داوود را در کنار دیگر ویژگی های این پیامبر عظیم الشان الهی ستوده اند.

حضرت علی علیه السلام در روایت جالبی، ایشان را قاری اهل بهشت توصیف می کنند. در یکی از خطبه های امیرالمومنین علیه السلام در نهج البلاغه آمده است: «و داود (علیه السلام) صاحب المزامیر و قاری اهل الجنه»؛ بزرگان و علما در تفسیر این جمله نوشته اند که از این سخن معلوم می شود که بهشتیان از صدای داوود علیه السلام بهره می برند و ایشان برای اهل بهشت می خوانند اما خواندنی که تسبیح و حمد خداوند متعال است و به بهترین شکل سرور و لذت را به مومنین منتقل می کند.

دیگر ویژگی های حضرت داوود علیه السلام

این فقط صدای داوود علیه السلام نیست که ایشان را در میان انبیاء و دیگر انسان ها در طول تاریخ شهره کرده است. این پیامبر بزرگ الهی غیر از صدای خوش ویژگی های برجسته فراوانی داشته است که در ادامه می خوانید:

نام مبارک حضرت داوود علیه السلام ۱۶ بار در کتاب خدا ذکر شده و همواره از ایشان به بزرگی و عظیمت یاد شده است.

این پیامبر بزرگ الهی دارای حکومتی قدرتمند و وسیع بوده است و همانطور که قرآن کریم می فرماید، سخن او «فصل الخطاب» یعنی فیصله کننده و سخن نهایی بوده است. به این معنا که در ان روزگار حضرت داوود علیه السلام حرف آخر را می زده است.

حضرت داوود آنطور که خداوند در آیه ۲۵۱ سوره مبارکه بقره می فرمایند، کسی بوده است که جالوت، حاکم مستبد و سمتگر آن عصر را در یکی از جنگ ها از پای در می آورد.

صدای داوود علیه السلام اگرچه بی نظیر بود اما ایشان به قضاوت نیز مشهورند. خداوند به این پیامبر خود قدرت تشخصیص و قضاوت عطا کرده بود و تمام مردم برای قضاوت به نزد ایشان می آمده و حضرت داوود علیه السلام نیز به درستی و به حق میان آنها حکم می کرده است.

شغل حضرت داوود علیه السلام

شغل حضرت داوود علیه السلام زره بافی بوده است. خداوند در آیه ۱۰ سوره مباره سبا در خصوص شغل حضرت داوود می فرمایند: «وَأَلَنَّا لَهُ الْحَدِیدَ»، یعنی: «آهن را براى او نرم گردانیدیم».

این پیامبر بزرگ الهی مهارت عجیبی در کار با آهن داشته است و همانطور که قرآن کریم می فرماید، گویی آهن در برابر ایشان و در دستان او نرم بوده و به هر شکلی که ایشان می خواسته است در می آمده است.

در آن روزگار و در عصرهای بعدی فقط صدای داوود شهره نبود، بلکه دیگر ویژگی های ایشان مانند حکومت مقتدر و قدرتمند او، مهارت ایشان در زره بافی، قدرت قضاوت فوق العاده ایشان و دلاوری و شجاعت وی نیز زبان زد خاص و عام بوده است.