شمار محصلان افغانستانی رشته های طبی در ایران به 195 تن کاهش یافته است

  • انتشار: ۱۲ سنبله ۱۳۹۶
  • سرویس: اجتماعیفناوری اطلاعات
  • شناسه مطلب: 29925

خبرگزاری دولتی”مهر” گزارش داده است که در سال تحصیلی ۱۳۹۵، ۱۴۳۵ محصل از ۴۶ کشور از جمله افغانستان در رشته های طبی در پوهنتون های مختلف این کشور مصروف تحصیل بوده اند.

این تعداد محصل، از طریق بورسیه های تحصیلی و یا به شکل آزاد و از طریق امتحان کانکور جذب پوهنتون های ایران شده اند.

طبق این گزارش، افغانستان درسال ۱۳۹۴، با ۴۹۱ محصل بیشترین محصل خارجی را در رشته های طبی در ایران داشت اما این رقم در سال ۱۳۹۵، ۱۹۵ تن کاهش یافته است.

مهر، در مورد عوامل این کاهش معلومات ارایه نکرده است اما آمار موجود شده نشان می دهد که اکنون عراق جای نخست را گرفته است و این کشور ۴۰۴ تن را برای تحصیل در رشته های طبی به ایران فرستاده است.

بعد از عراق، افغانستان با ۲۹۶ تن، سوریه با ۱۶۰ تن و لبنان ۱۰۹ تن به ترتیب در جایگاه دوم تا چهارم قرار گرفته اند.

نیمه ماه حوت سال گذشته، سازمان امور دانشجویان ایران اعلام کرده بود که بیش از ۲۳ هزار محصل خارجی در رشته های مختلف در این کشور درس می خوانند. گفته شده است که از این تعداد حدود ۱۷ هزار تن افغان هستند که در پوهنتون های مختلف به ویژه پیام نور، فردوسی مشهد، امام خمینی قزوین، کاشان، تربیت مدرس و تهران جذب شده اند.

شمار محصلان ایرانی نزدیک به چهار و نیم میلیون گفته شده است که ۷۰۰ هزار تن در پوهنتون های دولتی و بدون پرداخت پول، تحصیل می‌کنند. این کشور در تلاش است تا با افزایش ظرفیت پوهنتون های ایرانی و امضای تفاهم نامه با کشورهای مختلف شمار محصلان خارجی را افزایش دهد.

در نیمه ماه عقرب ۱۳۹۳، در پی سفر هیئتی بلند رتبه از سوی حکومت افغانستان به ایران، وزیر وقت علوم تحقیقات و فناوری ایران اعلام کرد که این کشور بر اساس تفاهم با افغانستان، سالانه ۵۰۰ بورسیه تحصیلی را در اختیار محصلان افغان خواهد گذاشت.

این مسئله بعد از آن که سازمان سنجش ایران تحصیل شهروندان خارجی به ویژه افغان ها را در اکثر ولایات این کشور ممنوع اعلام کرد، بیان شد. دو ماه قبل از سفر این هیئت و در پی افزایش اعتراض ها به این تصمیم، رئیس سازمان امور دانشجویی ایران خاطر نشان کرد که هیچ منطقه ممنوعه برای جذب محصلان خارجی به ویژه افغان ها در ایران وجود ندارد.

براساس معلومات وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان، در حال حاضر بیش از دو میلیون مهاجر افغان در ایران زندگی می‌کنند که یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن از آنها فاقد اسناد قانونی مهاجرت هستند.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟