سوءاستفاده از مهاجران فاقد مدرک در اروپا

  • انتشار: ۲ جوزا ۱۳۹۷
  • سرویس: اجتماعی
  • شناسه مطلب: 42673

بر بنیاد آخرین گزارش شورای اروپا، قاچاق انسان برای سوءاستفاده و بهره‌کشی کاری در سراسر اروپا در حال افزایش است.

به گزارش خبرگزاری اطلس؛ اغلب قربانیان، مهاجرین فاقد مدرک هستند، اما همه گروه های فقیر جامعه نیز در معرض خطر هستند.

دیوارهای ایستگاه آرت-لوآ حاصل کار پناهجویان بدون اوراق هویت است. آوارگانی چون محمد که ماه ها در شرایط طاقت فرسا و با دستمزد روزانه ۵۰ یورو برای باسازی این ایستگاه تلاش کرده اند.

محمد مهاجری از کشور مراکش است. او درباره کارش می گوید: «آن‌ها زمانی ما را به کار می گیرند که کار برای دیگران سخت و غیرقابل تحمل است. یک بار من سه بازه ۸ ساعته، پشت سر هم کار کردم. یعنی ۲۴ ساعت بدون وقفه. اگر اعتراض کنی، امکان اخراجت وجود دارد. پس مجبور می شوی ادامه دهی. زندگی روزمره ما سراسر از ترس و وحشت است.»

آنچه در ابتدا یک فرصت شغلی به نظر می رسد به یک جهنم تبدیل می شود. قربانیان برای کار و زندگی شان به قاچاقچیان خود وابسته می شوند.

قربانیان با وجود تهدید و خشونت به کار خود ادامه می دهند و به ندرت درباره شرایط خود حرف می زنند. ترس از اخراج از کشور و انتقام جویی قاچاقچیان آنان را به سکوت وا می دارد.

در این شرایط، انجمن هایی چون انجمن سوریه در بلجیم وجود دارد که با ارائه سرپناه به قربانیان قاچاق انسان، سعی در یاری رساندن به این افراد دارد.

مدیر انجمن سوریه، کریستین مولر به یورونیوز می گوید: «به علت افزایش تعداد مهاجران بدون مدارک هویتی و رکود اقتصادی در اروپا، بهره برداری از این افراد برای کار در مقابل هیچ افزایش زیادی داشته است.»

بلجیم به علت مراکز پذیرش تخصصی قربانیان و قوانین ویژه نمونه خوبی در مبارزه با قاچاق انسان به شمار می رود.

دادستان شهر لیژ، فردریک کورتز توضیح می دهد که اغلب با پرونده های قاچاق انسان بر خورد می کند و یکی از مشکلات رسیدگی به این نوع پرونده ها حرف های متناقض قربانیان است.

کورتز می گوید:« قربانیان به علت آسیب‌های روانی ناشی از زندگی در شرایط سخت، نمی توانند زندگی خود را توضیح دهند. وکلا از موقعیت سوء استفاده کرده و می گویند که شهادت قربانیان قابل اعتماد نیست.»

او معتقد است برای پایان دادن به قاچاق انسان به اروپا باید سیاست های کیفری را در سرتاسر این قاره اصلاح کرد و بهبود بخشید.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟