داعشی ها خودشان رابه آلمان رساندند

  • انتشار: ۱۱ میزان ۱۳۹۴
  • سرویس: بین الملل
  • شناسه مطلب: 10334

وزیر کشور آلمان تاکید کرد، تروریست‌های داعش همراه با ده‌ها هزار پناهجو وارد آلمان شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری اطلس به نقل از فارس توماس دومزیر، وزیر کشور آلمان گفت: سرویس‌های اطلاعات آلمان مرتبا اطلاعات را دریافت کرده‌اند درباره اینکه تروریست‌های داعش یا دیگر گروه‌های افراط گر در تلاشند تا اعضای خودشان را به صورت قاچاقی وارد آلمان کنند و این امر باعث افزایش نگرانی‌هایی شده مبنی بر اینکه ممکن است در بین آوارگان و پناهجویان تروریست وجود داشته باشد.

وی در جریان بازدید از مقر نیروی پلیس فدرال در ویسبادن، نزدیک به فرانکفورت گفت: با این سرویس‌های مخفی هیچ اطلاعات دقیق و مشخصی درباره اینکه افراط گرایان دستور دادند تا در بین مهاجران حملاتی را صورت دهند، ندارند اما با این وجود چنین خطری همیشه یک احتمال است.

توماس دومزیر همچنین درباره تهدید اعمال شده از سوی سازمان‌های افراط‌گرا همچون سلفی‌ها علیه امنیت داخلی آلمان سخن گفت. این سازمان‌ها در تلاشند تا با شست‌وشوی مغزی آوارگان در مراکز اسکان موقتشان، آن‌ها را افراط‌گرا کرده و از آن‌ها برای اهداف پلید خود استفاده کنند.

وی افزود: آژانس‌های جاسوسی اطلاعاتی دارند مبنی بر اینکه این گروه‌ها تلاش‌ می‌کنند تا شبه نظامیانی را برای جنگ در عراق و سوریه استخدام کرده و اغلب افراد کم سن و سال هدف آن‌ها هستند. تاکنون ۷۹۰ شبه نظامی از آلمان به این منطقه سفر کرده تا به تروریست‌های داعش بپیوندند.

وزارت کشور آلمان برآورد می‌کند که بیش از ۶۰ هزار آواره از آغاز سال جاری میلادی وارد آلمان شده‌اند و انتظار می‌رود تا پایان سال جاری میلادی تعداد آن‌ها به طور کل به ۸۰۰ هزار تن برسد.

دومزیر، تاکید کرد که حضور پناهجویان غیرقانونی در این کشور می‌تواند به “مشکلی جدی” بدل شود.

وی ضمن انتقاد از رفتار برخی پناهجویان گفت: پناهجویان تا تابستان امسال سپاسگزار بودند که به آلمان رسیده و در اینجا مستقر شده‌اند.

به گفته وزیر کشور آلمان چندی است که وضعیت تغییر کرده و “برخی از پناهجویان فکر می‌کنند که می‌توانند خود محل اقامت‌شان را تعیین کنند.”

وزیر کشور آلمان افزود: البته پناهجویانی که سرخود دست به عمل می‌زنند هنوز اقلیت کوچکی هستند.

دومزیر گفت: ما به صراحت می‌گوییم کسانی که به آلمان می‌آیند، باید نحوه تقسیم و محل استقرار خود را بپذیرند. این پناهجویان باید به روش منصفانه و نظم قانونی ما گردن بگذارند.

به گفته مقامات آلمانی “برخی از پناهجویان بدون مجوز محل اسکان خود را ترک می‌کنند. برخی از آنان آنقدر پول دارند که تاکسی سفارش می‌دهند و صدها کیلومتر در آلمان به سیر و سیاحت می‌پردازند.”

دومزیر در باره امکانات و توانایی آلمان برای پذیرش پناهجویان گفت: توانایی و امکانات ما بدون حد و مرز نیست، در حال حاضر نیز مجبور به تلاش زیادی برای اسکان پناهجویان هستیم.

از جمله انتقادهای دیگری که مقامات آلمانی به پناهجویان وارد می‌دانند، “ایجاد جنجال به خاطر محل اقامت یا نوع غذا” است. به گفته مسئولان آلمانی درگیری فیزیکی میان پناهجویان از دیگر موارد نگران‌کننده محسوب می‌شود.

اتحادیه پلیس آلمان نیز به‌تازگی هشدار داد که خشونت در خوابگاه‌ها و محل‌اسکان پناهجویان رو به افزایش است. راینر وندت، مسئول اتحادیه پلیس آلمان تصریح کرد که “خطر کنونی نه در مناطق مرزی، بلکه در محل استقرار پناهجویان است.” به گفته او وضعیت در حال پیش‌روی در مسیری “غیرقابل کنترل” است.

زیگمار گابریل، وزیر اقتصاد و معاون صدراعظم آلمان نیز در گفت‌وگویی با اشپیگل آنلاین تصریح کرد که دامن زدن به “بحثی آزاد” در باره ترس‌ها و مشکلات مردم آلمان در رابطه با موضوع پناهجویی اهمیت دارد.

هنوز شمار پناهجویانی که در سال ۲۰۱۵ در آلمان اقامت خواهند کرد معلوم نیست. برخی تعداد پناهجویان را حدود ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تخمین می‌زنند. اما شمار کنونی پناهجویان و چگونگی جذب آنان در جامعه، نه تنها در احزاب و محافل سیاسی آلمان، بلکه در افکار عمومی این کشور نیز به موضوعی اصلی بدل شده است.

گابریل تاکید کرد که مشکل پناهجویی باید بطور ریشه‌ای و با رسیدگی به علل آن حل شود. به گفته وزیر اقتصاد آلمان مشکل پناهجویی در جهان با کمک‌های آلمان یا حتی اتحادیه اروپا حل نخواهد شد.

او با اشاره به کانون‌های بحران‌زا در جهان، بر لزوم همکاری غرب و روسیه تاکید کرد. گابریل گفت: «ما نه تنها برای حل بحران سوریه، بلکه برای حل دیگر نزاع‌ها در جهان به مسکو نیاز داریم.»

به گفته گابریل پناهجویان سوری پس از سال‌ها جنگ داخلی در این کشور امید خود را برای زندگی در کشورشان از دست داده‌اند. او ضمن حمایت از آنگلا مرکل گفت که ورود پناهجویان به آلمان مربوط به دعوت یا پیام صدراعظم این کشور نیست. به گفته گابریل در عصر ارتباطات پناهجویان به‌خوبی از شرایط زندگی در کشورهای مختلف اروپایی آگاهی دارند و آمدن آنان به آلمان انتخابی آگاهانه است.

او برای حل بحران سوریه بار دیگر خواستار آن شد که قدرت‌های منطقه‌ای همچون ایران، ترکیه و عربستان سعودی در کنار قدرت‌های جهانی به گفت‌وگو بپردازند. به گفته گابریل کشورهای منطقه با حمایت مالی وسیاسی از گروه‌های سوری تا کنون در صدد حفظ منافع خود بوده‌اند. تنها با خاتمه یافتن این رقابت در سوریه می‌توان امیدوار به حل بحران سوریه و حل مشکل پناهجویان سوری بود.

به نقل از ایسنا، ولفگانگ شویبله، وزیر دارایی آلمان نیز خواستار ایجاد قوانین یکسان پناهجویی در اتحادیه اروپا شد. شویبله در گفت‌وگو با روزنامه “دی ولت” تاکید کرد که تنها از این طریق می‌توان با بحران کنونی پناهجویی مقابله کرد.

شویبله گفت: «با توجه به مبانی حقوقی که در قرارداد لیسبون در مورد پناهجویی موجود است، می‌توان در مدت چند ماه به توافق دست یافت.»

به گفته وزیر دارایی آلمان از این طریق می‌توان از مرزهای اتحادیه اروپا حفاظت کرد. شویبله تصریح کرد که این امر به معنای “حصارکشی” گرداگرد اتحادیه اروپا نیست.

شویبله افزود: «اتحادیه اروپا به عنوان منطقه‌ای مرفه و ثروتمند موظف به حمایت از افرادی است که مورد تعقیب قرار دارند و یا در فقر به سر می‌برند.»

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟