ویژگی های یک حسابدار موفق چیست؟

  • انتشار: ۶ دلو ۱۳۹۸
  • سرویس: اطلس پلاس
  • شناسه مطلب: 75709

اگر شما در رشته حسابداری مشغول تحصیل هستید و قصد دارید در آینده به یک حسابدار موفق تبدیل شوید خواندن این مقاله ازاطلس پلاس را از دست ندهید. در این مطلب به معرفی ویژگی های یک حسابدار موفق و مهارت ها و صفات شخصی که مورد نیاز اوست می پردازیم.

یک حسابدار موفق علاوه بر اینکه باید دارای تخصص و تسلط بر نرم افزارهای مختلف حسابداری باشد، باید یکسری ویژگی های شخصیتی را نیز دارا باشد تا بتواند در این حرفه رشد کرده و اعتماد شرکت ها را به خود جلب کند.

حسابدار موفق شخصی است که اطلاعات کافی از سیستم های اطلاعاتی حسابداری، تهیه و ارائه صورت های مالی داشته باشد و همچنین دارای روابط عمومی گسترده باشد.

یک حسابدار موفق سعی می کند ضمن آگاهی حداقلی از حوزه های مختلف حسابداری از قبیل حسابداری مالیاتی، حسابداری مالی، حسابداری بهای تمام شده، حسابداری مدیریت، حسابداری بخش دولتی، حسابداری داخلی در یک محور اصلی به طور خاص تمرکز کند و در آن حوزه یک متخصص تمام عیار شود.

حسابدار موفق

یک حسابدار موفق دارای ویژگی های عمومی و خصوصی می باشد که او را از سایر حسابداران متمایز می کند؛ در ادامه این مطلب به معرفی این ویژگی ها می پردازیم:

ویژگی های عمومی یک حسابدار موفق

آشنایی و تسلط کامل به شغل حوزه

یک حسابدار حرفه ای باید شناخت کامل از امور حسابداری و حرفه ای که در آن قرار گرقته داشته باشد و بداند در چه حوزه ای از حسابداری تخصص دارد. از آن جایی که حسابداری به حوزه های مختلف مانند حسابداری مدیریتی، حسابداری مالی، حسابداری مالیاتی و … تقسیم می شود، باید مهارت خود را در هر یک از این حوزه ها که قرار است فعالیت خود را شروع کنند نشان دهد.

پس قبل ار هر چیزی لازم است که مشخص کنید در کدام یک از حوزه های مختلف حسابداری می خواهید فعالیت داشته باشد. در قدم بعدی می توانید روی آن حوزه تمرکز کرده و در آن متخصص شوید. مطمئنا در این صورت می توانید بسیار موفق شوید. تاکید می کنیم که داشتن یکسری اطلاعات کلی از حسابداری کفایت نمی کند و نمی توان بدون دقیق شدن در جزئیات و شاخه های مختلف حسابداری به یک حسابدار موفق تبدیل شد.

داشتن روابط عمومی بالا

یکی دیگر از ویژگی های حسابدار موفق داشتن روابط عمومی بالا می باشد که بتواند با مدیران، سایر سهامداران، سازمان ها بیرونی و جلسات هیات مدیره ارتباط برقرار کند.

روابط عمومی بالا شاه کلید حسابداری است و می تواند شما را به قله های این حرفه سوق دهد. پس اگر قصد دارید یک حسابدار موفق شوید به طور حتم باید روی این ویژگی کار کنید و روابط عمومی خود را هرچه می توانید افزایش دهید. داشتن روابط عمومی بالا در کنار سایر ویژگی ها از جمله داشتن تخصص، موفقیت شما تا حد زیادی تضمین خواهد کرد.

دقت و نظم؛ ویژگی مهم یک حسابدار موفق

یکی دیگر از ویژگی های حسابدار موفق دقت و نظم در امور حسابداری است. اگرچه در تمام حرفه ها دقت و نظم از اصول هر کاری است ولی از آنجایی که حسابداری بسیار دقیق و جزئی می باشد لازم است این ویژگی به طور بارزی در یک حسابدار وجود داشته باشد.

یک حسابدار در تمام طول روز با ارقام و اعداد ریز و درشت سر و کار دارد و هر گونه اشتباهی در ثبت اعداد و ارقام باعث زیان هنگفت به اطلاعات شرکت می شود. بنابراین یک حسابدار موفق باید با تمام دقت و حوصله همه اطلاعات مالی را ثبت کند.

تصور کنید اگر حسابدار یک شرکت، شلخته، بی نظم و بی حوصله باشد چه تبعات و خسارات سنگینی می تواند برای شرکت خود به بار بیاورد. یک حسابدار موفق باید نماد دقت، تمرکز و نظم باشد و تمام اطلاعات مالی و اعداد و ارقام های ریز و درشت را با حوصله کامل ثبت کرده و آن را ارائه دهد.

اعتماد به نفس بالا

اعتماد به نفس بالا در تمام شغل ها لازمه کارها است ولی در رشته حسابداری جایگاه ویژه ای دارد. حسابدار موففق با اعتماد به نفس بالا می تواند بیشتر در حرفه خود پیشرفت کند و اطلاعات بیشتر و بهتری را ارائه دهد.

یک حسابدار بدون اعتماد به نفس کار بسیار سختی در پیش روی خود دارد. پس اگر شما قصد دارید در شرکتی به عنوان حسابدار مشغول شوید حتما از همان ابتدا با اعتماد به نفس کار خود را آغاز کنید.

همه این موارد، ویژگی های عمومی یک حسابدار موفق بود؛ اما حسابداران باید دارای یکسری ویژگی های خصوصی نیز باشند تا در کار خود موفق شوند. این ویژگی ها در واقع نوعی مهارت است که یک حسابدار باید به آن آراسته باشد و قبل از ورود به کار آنها را فراگرفته باشد.

ویژگی های خصوصی یک حسابدار موفق

تسلط بر برخی نرم افزارهای ضروری

اولین ویژگی خصوصی حسابدار موفق این است که تسلط کامل بر نرم افزار آفیس مثل Excel و Word داشته باشد زیرا تسلط و آشنایی با این مر افزارها پایه هر کاری برای ثبت اطلاعات حسابداری است.

این نرم افزارها باید برای یک حسابدار مثل کف دست او واضح و روشن باشند! اگر یک حسابدار کار با این نرم افزارها را به طور کامل و دقیق بلد نباشد نمی تواند به خوبی در انجام وظایف خود موفق شود.

آشنایی و تسلط بر نرم افزارهای مخصوص حسابداری

دومین ویژگی خصوصی یک حسابدار موفق تسلط کامل بر نرم افزارهای حساباری (هلو، مهک، سپیدار و …) می باشد. هر شرکت یا سازمانی بنابر استفاده از سیستم اطلاعاتی خود نرم افزاری را استفاده می کند که یک حسابدار خوب باید آشنایی کامل به نرم افزار مورد نظر را داشته باشد.

رعایت مقررات قانون تجارت

سومین ویژگی یک حسابدار موفق رعایت مقررات قانون تجارت، قانون مالیات های مستقیم، قانون شرکت ها و سایر قوانین و مقررات جاری از جمله آیین نامه نحوه تنظیم و تحریر و نگهداری دفاتر و اسناد و مدارک می باشد.

امانت داری

از دیگر ویژگی ها مهم یک حسابدار موفق این است که راز داری کامل در مورد اطلاعات مالی شرکت ها داشته باشد و همچنین امانت دار خوبی باشد و اطلاعات محرمانه محل کارش را به جایی و یا کسی منتقل نکند.

در این مقاله سعی کردیم مهمترین صفات و ویژگی های یک حسابدار خوب را به طور اختصار ذکر کنیم. برایتان آروزوی موفقیت می کنیم!