جامعه مهدوی

  • انتشار: ۲۰ حمل ۱۳۹۹
  • سرویس: دیدگاهدین و اندیشه
  • شناسه مطلب: 82792

بسم رب المهدی

بر همگان هویداست که جهان امروز، نسبت به قرون گذشته از هر منظر، جهان متفاوتی را داریم تجربه می کنیم و مسلم است که این سیر تکاملی، هم چنان به مسیر خودش ادامه می دهد و جهان در قرون آینده، نسبت به زمان حالا، حتما قابل قیاس نخواهد بود. جهانی شدن در زمان حاضر، همه مرزهای ملی و قبیلوی را درنوردیده است. این تغییر و تحول، نشانه تطور و تکامل اندیشه انسان امروزی است با همه مشکلات فراوانی که دارد، نویدبخش هم اندیشی و همفکری انسانها در سراسر دنیاست… همین تطورات و جهانی شدن است که جهان را به یک جامعه مهدوی نزدیک و نزدیک تر می سازد.

برداشت من از زمینه ظهور، این است که تا همه بشر از نگاه سواد، اندیشه، عدالت خواهی و مسایل حقوق بشری به یک اندازه ای لازم و کافی نرسند، ظهور هم تحقق نمی یابد.

بعضی از مبلغین، تلاش می کنند که چنین تبلیغ نماید که مهدی آخرالزمان، با قدرت فوق قدسی و خدایی وارد میدان عدالت خواهی می گردد و میلیونها آدم را از زیر تیغ می گذراند و صدها هزار روحانی و عالم دین را به قتل می رساند و… ترسیم چهره ای مهدی به این صورت، جفای بزرگی در حق آن حضرت است و حاکی از عدم تفکر و مطالعه در متون تاریخی است.

ما در تاریخ ائمه دین علیهم السلام نداریم که برای قدرت و حاکمیت، از زور و تهدید و قدرت الهی کار گرفته باشند. حضرت علی علیه السلام، می توانست از هر راه دیگری بر دشمنانش داخلی اش غالب گردد حتی از قدرت عادی بشری اش می توانست عده ای زیادی را به خاک سیاه بنشاند اما این کار را انجام نداد زیرا نمی خواست با اجبار و زور یا فریب بالای مردم حاکمیت نماید. عده ای هم معترض بودند می گفتند فلانی که مخالف امام علی است سیاستمدار خوبی است همه کارهایش درست است اما شما یا علی از سیاست سر رشته ندارید. امام می فرمود من اگر در سیاست و قدرت از زور و فریب و مکر و خدعه کار می گرفتم، کسی از سیاستمدار تر از من نبود این سیاست نیست، فریب است.

امام مهدی منتظر نیز از این خط فکری ائمه ع هیچ گاهی عدول نخواهد کرد و برای همین است که آن ذخیره ای خدایی و بقیه الله، در روزگاری پرچم حاکمیت را برخواهد افراشت که توده مردم از نظر فکر و اندیشه و عمل، به سرحد کافی برسند و گرنه همان خواهد شد که در زمان امام علی ع صورت گرفت.

باید مردم تشنه ای عدالت باشند تا مهدی مردم را از دریای عدالت سیراب نماید.

پرسشی که شاید مطرح شود این است که ما این همه روایت داریم قریب به تواتر، که نزدیک ظهور، زمین از ظلم و جور مشحون می گردد. اگر اندیشه و تفکر مردم بالا میرود این همه بی عدالتی از کجا خواهد آمد؟

پاسخ این است که حاکمیت و قدرت در آن زمان – کما این که در زمان حال چنین است – به دست عده ای قلیلی از پول پرستان و قدرت طلبان می افتد و آنها بالای توده مردم ظلم می کنند، حکومت ها خریداری می کنند و عزل و نصب حاکمان کشورها را انجام میدهند…

در نتیجه؛ جامعه مهدوی جامعه سالم و عاری از هرنوع بیعدالتی خواهد بود. جامعه ای که بین فقیر و غنی، سیاه و سفید، حاکم و محکوم هیچ فرقی وجود نخواهد داشت و مهدی نیز در قلب مردم حکومت خواهد کرد نه بر جسم مردم.

علی ظفر یوسفی

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟