اولین نشانه‌ ای که خبر از سکته مغزی می‌دهد!

  • انتشار: ۲۵ ثور ۱۳۹۸
  • سرویس: سلامت
  • شناسه مطلب: 61494

فشارخون بالا یا پرفشاری خون علی‌رغم این که علائم خاصی ندارد، می‌تواند آسیبی مهم به قلب و عروق وارد کند.

با توجه به اهمیت کنترل فشارخون در حفظ سلامت و لزوم رعایت فاکتور‌های دخیل دربروز این بیماری برخی نکات روز ۱۷ ماه می‌ مصادف با ۲۷ ثور روز جهانی کنترل فشار خون نامگذاری شده است.

« فشارخون بالا» یا «پرفشاری خون» از مهمترین و اولین عامل خطر سکته مغزی و همچنین بیماری‌های قلبی عروقی است،علیرغم این که علائم خاصی ندارد، می‌تواند آسیبی مهم به قلب و عروق وارد کند و به‌ طور تقریبی در طول سالها همه ارگان‌های حیاتی بدن را تحت تاثیر قرار دهد.

فشار خون در صورت کنترل نشدن تهدید جدی برای سلامت شماست و به اختلالتی مانند نارسایی و حملات قلبی، آنفارکتوس میوکارد وسکته‌های مغزی منجر می‌شود در حالیکه می‌تواند با تشخیصی ساده توسط داکتران کنترل شود.

عوامل موثر در ابتلا به فشار خون بالا

سابقه ارثی، افزایش سن، دیابت (مرض شکر)، مصرف الکل و استعمال دخانیات، مصرف غذا‌های چرب و پرنمک و میزان رسوب چربی در جدار رگ‌ها (بیماری تصلب شرائین)، عدم مصرف میوه و سبزیجات به مقدارکافی، ورزش نکردن وچاقی و عدم تحرک بدنی کافی، خشم و استرس، بیماری‌های کلیوی، شاخصه‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی مانند میزان درآمد و سطح سواد از عوامل تاثیرگزار بر این بیماری است.

آپنه انسدادی خواب، مشکلات کلیوی وتومور‌های غده آدرنال، مشکلات تیروئید،نقص‌های خاصی مادرزادی که در رگ‌های خونی وجود دارند، بعضی از دواها مانند تبلت های ضد بارداری،سرماخوردگی، ضد انعقادها، دارو‌های ضد درد، آمفتامین‌ها و بعضی از مخدرها مانند کوکائین نیز می‌توانند باعث فشار خون بالا شوند.

از آنجایی که فشارخون روز به روز تغییر می‌کند،اندازه گیری باید در چند نوبت و در شرائط خاص انجام شود تا مورد تائید باشد.

به نوشته باشگاه خبرنگاران جوان، بطور معمول تا زمانی که فشار خون به مرحله شدید و تهدید کننده نرسد علائم خاصی را نشان نمی‌دهد؛ از ان رو لازم است ضمن معاینات ادواری، پس از تشخیص، پیگیری‌های لازم و جدی صورت گیرد و دواهای تجویز شده توسط پزشک به صورت صحیح و دقیق مصرف شود.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟