استریم چیست؟ استریم کردن ویدئو و یا استریمینگ ویدیو چیست؟

  • انتشار: ۱۳ دلو ۱۳۹۸
  • سرویس: اطلس پلاس
  • شناسه مطلب: 76370

اگر می خواهید بدانید که استریم چیست پس با ما همراه باشید. در این مقاله، اطلس پلاس قصد دارد شما را با تکنولوژی استریم و یا استریمینگ آشنا کند.

استریم چیست

استریم کردن ویدئو و یا استریمینگ ویدیو تکنیکی است که با استفاده از آن می توان یک فایل چند رسانه ای مثل یک کلیپ ویدئویی را بدون این که نیاز به دانلود کردن همه آن فایل باشد، بر روی شبکه اینترنت مشاهده نمود.

با استفاده از این تکنولوژی کاربران می توانند هر زمانی که اراده کنند به صورت آنی به فیلم های سینمایی، سریال ها، شبکه های تلویزیونی و رادیویی تحت وب، نماآهنگ ها و آهنگ های روی اینترنت دسترسی داشته باشند و از آن ها لذت ببرند.

استریم چیست

استریمینگ ویدیو

به عبارتی دیگر تکنولوژی استریمینگ شما را قادر می سازد که از محتوای مد نظرتان پیش از آن که تمامی فایل دانلود گردد، استفاده نمایید. به عنوان مثال استریم ویدیو به این شکل است که هنگامی که قصد دارید یک کلیپ ویدیویی را مشاهده نمایید بلافاصله پس از کلیک کردن بر روی آیکون پلی (Play) ویدیو شروع به پخش کرده و شما می توانید به تماشای ویدیوی محبوبتان بنشنید. با استفاده از تکنولوژی استریم شما دیگر مجبور نیستید ساعت ها در انتظار دانلود شدن فایل های ویدیویی بمانید و پس از اینکه فایل مورد نظر شما به طور کامل دانلود شد، آن را تماشا نمایید.

اگر به دنبال این هستید که مزیت استریم چیست باید بدانید که مزیت اصلی استریم کردن ویدئو و یا استریمینگ ویدیو این است که دیتا را درست همان لحظه ای که به آن نیازمند هستید، به شما ارائه می کند و در اختیار شما می گذارد.

سرویس های میزبانی ویدیو که خدمات استریم ارائه می دهند معمولا با استفاده از استانداردهایی همانند (HTTP Live Streaming – HLS) به صورت هم زمان ویدیو را دریافت کرده و برای مخاطبین به نمایش می گذارند. این فرآیند اینگونه عمل می کند که استریم های فایل ویدئویی که می خواهید آن را تماشا کنید به بخش های بسیار کوتاه (TS) 3 تا ۵ ثانیه ای تقسیم بندی شده و پخش کننده ویدئوی شما به جای دریافت کل فایل مورد نظر، هر بخش را به شکل جداگانه دریافت می نماید و آن را برای شما پخش می کند.

چرا از استریم استقبال نمی شود

تا اینجا حتما فهمیده اید که استریم چیست. با این حال ممکن است این پرسش برای شما هم به میان آمده باشد که چرا تکنولوژی استریم و یا استریمینگ ویدئو آن چنان که باید با استقبال روبرو نشده است. جواب این پرسش به مسائل تکنیکی و فنی و همچنین آشفتگی بازار صنعت دیجیتال باز می گردد. به عنوان مثال شرکت های بسیاری از ویدئو در فرایند بازاریابی محصولات خود استفاده می نمایند اما فقط شمار اندکی از آن ها تا اندازه ای به سوی استریم کردن ویدئو روی آورده اند.

شما هنگامی که یک ویدئو را در سرویس هایی همانند «یوتیوب» (YouTube)، «ویمیو» (Vimeo) یا «آپارات» (Aparat) بارگذاری می نمایید، خاطرتان از نظر مسائل فنی و تکنیکی آن راحت است. با این حال اگر تمایل داشته باشید از شر لوگوی یوتیوب و یا نام و نشان آپارات خلاص شوید و سرویس استریم ویژه خودتان را ارائه دهید می بایست راه سخت و دشواری را طی کنید.

پیاده کردن تکنولوژی استریمینگ ویدئو قطعا امر چندان ساده ای نیست. برای این کار شما حداقل به سه سرویس نیاز خواهید داشت. ۱ – سرویسی برای انکود کردن ویدئوها به فرمتی که قابل استریم باشد ۲ – سرویس دیگری برای ارائه محتوا بر روی شبکه توزیع محتوا (Content Delivery Network – CDN) و مهمتر از همه ۳ – سرویسی برای ارائه یک پخش کننده مناسب برای اجرا بر روی پلتفرم های مختلف.

انکود کردن ویدیوها با توجه به گسترگی بسیار زیاد دستگاه ها و پلتفرم های مختلف می تواند امری فوق العاده سخت و زمان گیری باشد. در نتیجه راه اندازی کردن یک سرویس استریم ویدئو به صورت اختصاصی اگرچه امر غیرممکنی نمی باشد اما با توجه به هزینه هایی که در ادامه درباره آن توضیح خواهیم داد چندان هم مقرون به صرفه و عاقلانه نمی باشد.

شرکت هایی که در زمینه انکودینگ فعالیت می کنند بر حسب مصرف پردازنده که متناسب با طول و کیفیت ویدئو و تعداد فرمت هایی که برای استریم درخواست داده اید، از شما هزینه دریافت می کنند. سرویس های توزیع محتوا یا (CDN) نیز هزینه هر بایت را بر اساس منطقه جغرافیایی و کشور محاسبه می نمایند و اگر این دو را در کنار سرویس های ارائه دهنده پلیر اختصاصی که بر مبنای تعداد بازدیدکننده، از شما هزینه می گیرند، قرار دهیم، ارائه سرویس استریم حسابی شما را به خرج می اندازد. این امر موجب شده است تا بسیاری از علاقه مندان به ارائه این سرویس در کسب و کارهای خود، نسبت به استفاده از آن منصرف شوند.

تا اینجا هم متوجه شده اید استریم چیست و هم علت عدم اقبال از استریم چیست. با این حال این قصه سر درازی دارد و موضوع در اینجا خاتمه نمی یابد. بسیاری از شرکت هایی که می خواهند خدمات استریم ارائه دهند اما نمی توانند از پس هزینه های آن بر بیایند به سراغ سرویس های استریمینگ واسط می روند و از خدمات آن ها استفاده می کنند. معمولا این شرکت ها از خدماتی که از سرویس های استریمینگ واسط دریافت می نمایند، اظهار نارضایتی می کنند.

برای مثال بسیاری از این سرویس ها اقدام به فشرده کردن ویدئوها نمی نمایند. این کار هیچ دلیل فنی و توجیه تکنیکی ندارد، زیرا که فشرده کردن ویدئو سرعت تحویل محتوا را افزایش می دهد و هم بازدیدکننده ویدئو و هم ارائه دهنده ویدئو از این امر رضایت خواهند داشت. با این حال با توجه به گزارش هایی که درباره شرکت های توزیع محتوا (CDN) منتشر شده است، فشرده نکردن ویدئوها نه به دلایل فنی، که به دلایل اقتصادی صورت می گیرد.

طبیعی است با فشرده سازی یک ویدئو، سود سرویس های استریمینگ واسط که بر مبنای پهنای باند مصرفی می باشد کاهش یافته و به همین دلیل از این کار خودداری می نمایند و یا فرایند انجام آن را فوق العاده دشوار سخت می کنند. همچنین شماری از شرکت های توزیع محتوا (CDN) ارائه محتوا را محدود به مناطق جغرافیایی خاصی می نمایند تا پول بیشتری از مشتریان خود دریافت کنند. چنانکه مشاهده می کنید بازار ویدئو استریمینگ فوق العاده آشفته و غیر منصفانه می باشد.