اتاق لاندری چیست؟

  • انتشار: ۴ ثور ۱۳۹۹
  • سرویس: اطلس پلاس
  • شناسه مطلب: 84154

اتاق لاندری ( Laundry Room ) به معنای رختشویی است که در اکثر هتل ها برای عملیات شستن، خشک کردن و اتو کردن لباس های مهمان ها تعبیه شده است.

در این اتاق تعداد زیادی ماشین لباسشویی و خشک کن وجود دارد، سینک های بزرگی نیز در این اتاق ها موجود است و لباس هایی که شستن آنها با ماشین ممکن است به لباس آسیب بزند در این سینک ها شسته می شود.

میز اتو و اتو هایی نیز در لاندری ها وجود دارد تا لباس ها بعد از شستشو اتو شوند و به مهمانان تحویل داده شوند.

اتاق لاندری منازل

اتاق لاندری فقط مخصوص هتل ها و مراکز سیاحتی نیست، در برخی خانه های لوکس نیز هنگام ساخت یک اتاق لاندری در نظر می گیرند تا به طور خاص برای شستن، خشک کردن و اتو کردن لباس ها مورد استفاده قرار بگیرد.

اتاق لاندری
اتاق لاندری

ولی یک اتاق لاندری در هتل با اتاق لاندری خانه متفاوت است. وسایل و ابزاری که در لاندری خانه ها وجود دارد به اندازه لاندری هتل ها گسترده و متعدد نیست.

در گذشته رختشور خانه ها حکم همان اتاق لاندری را داشتند که معمولا در زیر زمین خانه ها قرار داشت. اما امروزه این اتاق را در کنار آشپزخانه و یا اتاق خواب می سازند.

در هنگام ساخت و یا بازسازی خانه های جدید، در هر آشپزخانه معمولا محلی برای قرار دادن ماشین لباس شویی تعبیه می کنند تا لباسش شستن راحت تر از گذشته انجام بگیرد و دیگر نیاز نباشد برای شستن لباس ها، ماشین لباسشویی را جا به جا کرد.

محل قرار گرفتن لاندری

بهترین مکانی که می شود در طراحی و ساخت یک خانه برای اتاق لاندری در نظر گرفت در کنار رختکن حمام، در مجاورت اتاق خواب و یا آشپزخانه یا نزدیک بالکن و تراس می باشد.

اگر نزدیک به تراس باشد شما می توانید برای پهن کردن لباس ها و قرار دادن شان در مجاورت هوای آزاد راحت تر اقدام کنید.

اگر خانه شما فضای بزرگی ندارد می توانید یک اتاق لاندری چند منظوره داشته باشید، مثلا اگر یک انباری در خانه تان دارید می توانید از آن هم برای گذاشتن وسایل اضافی استفاده کنید و هم ماشین لباسشویی و ابزار خشک کردن لباس ها را در آن قرار دهید. فقط کافی است قفسه ها و یا کابینت هایی در آن اتاق قرار دهید تا بتواند وسایل انباری را در خود جای دهد.

نور پردازی و طراحی اتاق لاندری

شما برای اتاق لاندری تان نیاز به نور کافی دارید. زیرا شستن لباس ها بدون دیدن لک هایی که روی آنها قرار دارد می تواند کار شما را چند باره کند.

میزان چرک لباس ها و کثیف بودن آنها باید قبل از شستشو دیده شوند تا اگر نیاز باشد برخی لک هایی که روی لباس های تان قرار دارد را با راه حل های خاص از بین ببرید. نور مناسب اتاق به شما کمک می کند تا از کار شستشوی لباس های تان رضایت داشته باشید.

شما علاوه بر این که به مکان تعبیه اتاق لاندری ساختمان خود فکر می کنید باید به وسایلی که برای داخل اتاق استفاده می کنید هم توجه داشته باشید.

کف پوش اتاق رختشویی شما باید با دقت انتخاب شود زیرا شما در این اتاق با آب سر و کار دارید. کف پوش آن باید به گونه ای باشد که در اثر رطوبت زیاد صدمه نبیند و کنده نشود.

بهتر این است که برای لاندری از کف پوش های ضد آب استفاده کنید تا رطوبت وارده به آن باعث بلند شدن بوی بد و یا از بین رفتن خودِ کف پوش نشود.

مورد دیگری که باید در طراحی و دیزاین اتاق لاندری به آن توجه کنید مکان قرار گیری ماشین لباسشویی است. باید ماشین یا
 ماشین های لباسشویی این اتاق را به گونه ای قرار دهید که به آسانی در دسترس شما قرار داشته باشند و فضایی که در جلوی ماشین لباسشویی است باید به اندازه کافی باز باشد.

ماشین باید در محلی قرار بگیرد که اگر زمانی دچار مشکل شد به آسانی به قسمت پشت و موتور آن دسترسی داشته باشید تا موقعی که نیاز به تعمیر پیدا کرد لازم نباشد همه اتاق لاندری را برای آن به هم بریزید.

سعی کنید در طراحی اتاق لاندری منزل تان استفاده مناسبی از فضا داشته باشید. قفسه ها و کمد هایی که برای این مکان در نظر می گیرید اهمیت بسیاری دارند.

این قفسه ها باید قابلیت پنهان کردن وسایل شما را داشته باشند. سعی کنید از وسایل کم جا که قابلیت پنهان شدن داشته باشند استفاده کنید تا فضای رختشویی شما به هم ریخته و نامرتب به نظر نیاید.

اگر در انتخاب رنگ مناسب برای لوازم اتاق رختشویی تان دچار تردید هستید ما پیشنهاد می کنیم این اتاق که کوچکترین بخش منزل شماست را با رنگ های روشن زینت بخشید تا فضای خانه تان را دلنشین تر کند.

صداهای اضافی اتاق لاندری

شستشوی لباس های شما با ماشین لباس شویی ممکن است صداهایی را در بر داشته باشد. اگر شما با سر و صدای آن مشکل داشته باشید بهتر است از درب های عایق صدا برای این کار استفاده کنید.

برای کم کردن لرزش ماشین و در نهایت صدای ناهنجار آن، می توانید از صفحات ضد لرزش نیز استفاده کنید، این صفحات برای کم کردن صدای ماشین های لباسشویی شما نقش موثری دارند.

نظافت مکان رختشویی

اتاق لاندری به دلیل این که محل نگهداری لباس های چرک و آلوده شما است بهتر است در نظافت و پاکیزگی آن کمی بیشتر از دیگر نقاط خانه دقت داشته باشید.

خوب است بعد از هر نوبت شستن لباس های تان اتاق لاندری را با کمک شوینده های مناسب خوب بشویید و ضد عفونی کنید.
با این کار هم باعث می شوید که باکتری ها و میکروب ها در محیط اتاق نمانند و هم بوی نامطبوع حاصل از لباس های نشسته از بین برود.

در این اتاق از بوگیرهای و خوشبو کننده های مناسب استفاده کنید تا هم خودتان در هنگام شستشوی لباس ها احساس خوبی داشته باشید و هم فضای خانه تان با بوی نامطبوع این اتاق بد بو نشود.

بهتر است که لباس های چرک را به مدت طولانی در این اتاق نگهداری نکنید و هر چه سریعتر آنها را بشویید تا آلودگی آن پخش نشود.