نیکولا تسلا؛ نابغه ای که هیچگاه موفق به کسب مدرک دانشگاهی نشد!

  • انتشار: ۴ ثور ۱۳۹۹
  • سرویس: اطلس پلاس
  • شناسه مطلب: 84157

نیکولا تسلا اهل صربستان و یکی از نوابغ در دنیای الکتریسیته بود. وی از دانشمندان بزرگ و از شخصیت های تاثیر گذار در قرن بیستم بود اما تا زمان مرگ در جامعه خود و جهان ناشناخته باقی ماند.

او در ۱۰ جولای سال ۱۸۵۶ در اتریش به دنیال آمد. مهندس برق، مخترع، مهندس مکانیک، فیزیک دان و دانشمند آینده نگر از جمله عناوینی است که امروزه نیکولا تسلا را بدان می شناسند.

از معروف ترین و مهم ترین اختراعات این دانشمند صربستانی دستیابی به سیستم تامین برق مدرن جریان متناوب ( AC ) می باشد.

نیکولا تسلا
نیکولا تسلا

زندگی نامه نیکولا تسلا

نیکولا در امپراطوری اتریش ( کرواسی کنونی ) در دهکده اسمیلیان به دنیا آمد. پدر او یک کشیش اورتودوکس بود. مادر نیکولا نیز فرزند کشیش بود.

مادرش استعداد خاصی در ساخت وسایل و تجهیزات مکانیک داشت، او با این که سواد بالایی نداشت اما استعداد های ذاتی زیادی داشت. نیکولا خلاقیت و حافظه را از مادرش به ارث برده بود.

نیکولا تسلا سه خواهر و یک برادر داشت. او تحصیلات ابتدایی خود را در مدرسه اسمیلیان شروع کرد و علوم دینی، ریاضیات و زبان آلمانی را در آنجا آموخت.

خانواده نیکولا به دلیل شغل پدرش در سال ۱۸۶۲ به شهر گوسپیچ رفتند تا پدر بتواند در آنجا به عنوان کشیش محلی به خدمت بپردازد. تحصیلات راهنمایی نیکولا نیز در این شهر به پایان رسید.

او در سال ۱۸۷۰ برای ادامه تحصیل به شهر کارلوواک رفت تا درسش را در مقطع دبیرستان در آنجا به پایان برساند. نیکولا دانش آموز باهوشی بود و در دوران دبیرستان به واسطه معلم فیزیکش به این علم علاقمند شد.

او با هوش سرشاری که داشت به راحتی می توانست محاسبات انتگرال را به صورت کاملا ذهنی انجام دهد. او توانست ۴ سال دبیرستان را در ۳ سال به پایان برساند و به زادگاه خود باز گردد.

در این میان بیماری وبا دامنگیر وی شد و باعث شد ۹ ماه در بستر بیماری بماند. بعد از بهبود از طرف ارتش، او را برای خدمت سربازی دعوت کردند اما نیکولا فرار را بر قرار ترجیح داد و به دهکده ای به نام تومیناژ رفت و با طبیعت انس گرفت و با مطالعه کتاب های مارک تواین توانست روحیه خود را بعد از بیماری به دست بیاورد.

نیکولا تسلا در سال ۱۸۷۵ به شهر گراتس رفت تا به تحصیلات خود در دانشکده پلی تکنیک ادامه دهد. او در همان سال اول نبوغ و استعداد خود را به همه نشان داد و در تمامی دروس با رتبه ی بالا قبول شد.

در سال های دانشجویی خود به شدت روی کارهای درسی و تحقیقاتی اش کار می کرد.  مدتی از تحصیلات وی در دانشگاه می گذشت که به قمار روی آورد و به این واسطه درآمد و پس انداز خود را به مرور از دست می داد.

پدر نیکولا در سال های میانی تحصیل او در دانشگاه از دنیا رفت. نیکولا چندین بار تصمیم گرفت دست از قمار بردارد اما به این کار معتاد شده بود و نمی توانست، در نهایت او نتوانست از سال سوم دانشگاه به بعد ادامه تحصیل دهد و هیچ گاه از دانشگاه فارغ نشد.

او بعد از ترک دانشگاه، خانواده خود را نیز ترک کرد به طوری که اکثر نزدیکانش در آن سال ها فکر می کردند که وی مرده است. او به هیچ وجه نمی خواست خانواده و نزدیکانش متوجه ترک تحصیل او شوند.

او در سال ۱۸۸۰ آخرین تلاش های خود را برای تحصیلات دانشگاهی انجام داد. اما با وجود کمک اقوام در خصوص هزینه های تحصیل، هیچ گاه نتوانست موفق به کسب مدرک دانشگاهی شود.

نیکولا تسلا در مجارستان

نیکولا در سال ۱۸۸۱ به مجارستان رفت و در شهر بوداپست مشغول کار در یک شرکت تلگرافی شد. در ابتدای فعالیت او در این شرکت، فعالیت چندانی در آنجا به چشم نمی خورد و نیکولا به عنوان طراح و نقشه کش مشغول به کار شده بود.

بعد از این که شرکت به صورت رسمی کار خود را آغاز کرد نیکولا تسلا به عنوان مدیر بخش برق به فعالیت پرداخت. در حین فعالیت وی در این شرکت پیشرفت های متعددی در خصوص برق مرکزی و تلفن شرکت صورت گرفت.

او در این سال ها توانسته بود برای شرکت تلگرافی یک آمپلی فایر تلفن اختراع کند، اما این اختراع وی هیچ گاه معرفی نشد و در جایی به ثبت نرسید.

تسلا و شرکت ادیسون

او در سال ۱۸۸۲ عازم پاریس شد و شروع فعالیت در شرکت بین المللی ادیسون کرد. کار اصلی این شرکت طراحی، نصب و اجرای سیستم های روشنایی داخلی با لامپ های رشته ای بود.

نیکولا تسلا در یادگیری علوم جدید استعداد فوق العاده ای داشت و در مدت زمانی که مشغول کار با شرکت ادیسون بود تجربیات زیادی به دست آورد.

این شرکت بعد از پی بردن به استعداد ویژه تسلا، کارهای پیشرفته تری از جمله طراحی دینام و موتورهای پیشرفته را به او سپردند و کارهای تعمیراتی این شرکت از شعبه های دیگر نیز برای او ارسال می شد.

وی بعد از شش ماه بنا بر دلایلی که از جمله آن دلایل اقتصادی و بدقولی های مالی می باشد شرکت ادیسون را ترک کرد و بعد از آن برای مدتی با چالش های فراوانی رو برو شد.

در نهایت او در سال ۱۸۸۶ با سرپرست شرکت وسترن یونیون دیدار کرد و ایده های یی که در موضوعات مختلف از جمله موتورهای حرارتی مغناطیسی داشت با آنها در میان گذاشت.

بعد از کمک های آلفرد براون و چارلز پک که یک وکیل بزرگ در شهر نیویورک بود او توانست در سال ۱۸۸۷ شرکت برق تسلا ( Tesla Electric Company ) را تاسیس کند.

سود حاصل از این کارخانه را به سه قسمت تقسیم می شد، یکی برای تسلا، دیگری به پک و قسمت سوم به براون تعلق می گرفت.

نیکولا تسلا یک سال بعد توانست موتوری القایی را اختراع کند که از برق جریان متناوب استفاده می کرد و ولتاژ بالا در مسافت های طولانی از مزایای خاص آن بود.

از دیگر اختراعات نیکولا تسلا می توان به اختراع سیم پیچ، روشنایی بی سیم، نوسان ساز، قایق کنترل از راه دور، آزمایشات اشعه ایکس، توربین بدون پره و… اشاره کرد. همچنین وی در خصوص تولید برق در آبشار نیاگارا نیز به عنوان مشاور نقش مهمی داشت.

نیکولا تسلا در سال ۱۹۴۳ در ۸۶ سالگی بدون این که ازدواج کرده باشد در تنهایی و در یک هتل از دنیا رفت.