عربستان تا سال ۲۰۴۰ برای ۱۰۰ میلیون نفر آب شرب تامین می کند
- انتشار: ۲۶ سنبله ۱۴۰۲
- سرویس: بین الملل
- شناسه مطلب: 153310

کارخانه «جزله» در شهر «جبیل» عربستان آخرین پیشرفتهای فناوری را در کشوری به کار میگیرد که بیش از یک قرن پیش برای اولین بار به نمکزدایی روی آورد، زمانی که مدیران دوره عثمانی دستگاههای تصفیه را برای زائران حج که در معرض خطر خشکسالی و وبا قرار داشتند، استفاده کردند.
به نقل از فرانس۲۴؛ عربستان سعودی به دلیل کمبود دریاچهها، رودخانهها و بارندگی منظم، امروز به دهها تسهیلات متکی است که آب خلیج فارس و دریای سرخ را به چیزی قابل شرب تبدیل میکند. اما نیازهای رو به افزایش نمکزدایی در عربستان– که با رویاهای محمد بن سلمان برای ریاست بر یک مرکز تجاری و گردشگری جهانی تقویت میشود – در خطر برخورد با اهداف پایداری کشور، از جمله دستیابی به انتشار صفر درصد کربن تا سال ۲۰۶۰ است.
پروژههایی مانند جزله، اولین نیروگاهی که نمکزدایی را با انرژی خورشیدی در مقیاس بزرگ ادغام میکند، به منظور کاهش این تعارض است: مقامات میگویند این پنلها سالانه به صرفهجویی در حدود ۶۰۰۰۰ تن انتشار کربن کمک میکند.
این یک نوآوری جدید است که با اهداف محمدبن سلمان همخوانی دارد. هیات حاکمه عربستان قصد دارد آب آشامیدنی برای ۱۰۰ میلیون نفر را تا سال ۲۰۴۰ میلادی تامین کند. جمعیت عربستان اکنون اندکی بیش از ۳۵ میلیون نفر است.
شرکت ملی تبدیل آب شور عربستان اکنون ظرفیت تولید ۱۱٫۵ میلیون متر مکعب در روز در ۳۰ تاسیسات را گزارش می دهد. این رشد به ویژه در نیروگاههای حرارتی که با سوختهای فسیلی کار میکنند، هزینههایی را به همراه داشته است. تا سال ۲۰۱۰، تاسیسات نمکزدایی عربستان ۱٫۵ میلیون بشکه نفت در روز مصرف میکردند که بیش از ۱۵ درصد تولید امروز است. اما عربستان قصد دارد همراه با تامین آب، از بار محیط زیستی نمک زدایی هم بکاهد بطوریکه ی خواهد تا سال ۲۰۲۵ میلادی ۳۷ میلیون تن از انتشار کربن را کاهش دهد.
این امر تا حد زیادی با انتقال از نیروگاه های حرارتی به نیروگاه هایی مانند جزله که از روش اسمز معکوس با نیروی الکتریسیته استفاده می کنند به دست می آید.
نظرات(۰ دیدگاه)