خروج غیرعادلانه

  • انتشار: ۱۱ اسد ۱۴۰۰
  • سرویس: بین المللدیدگاه
  • شناسه مطلب: 117887


خبرگزاری رونوک تایمز در واپسین یادداشت خود اظهار نموده است که «خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان حق ایالات‌متحده است. منافع ملی و زندگی شهروندان آمریکایی بر منافع کشورهای خارجی ارجحیت دارد و دولت و مردم افغانستان باید خود، سرنوشت خویش را تعیین کنند». این درحالی است که پیتر برگن، یکی از تحلیل‌گران امنیت ملی و استاد دانشگاه ایالتی آریزونا، سخنرانی پنج‌شنبه ١٧ تیر/ سرطان بایدن در ارتباط با خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان را «بدترین سخنرانی» دوران ریاست جمهوری وی خوانده است.

براساس آمار منتشره از سوی محققان دانشگاه برون آمریکا، شمار جان‌باختگان نیروهای نظامی افغانستان در طول ۲۰ سال حضور نظامی آمریکا (۲۰۰۱-۲۰۲۱) در افغانستان ۷۵ هزار و ۳۱۴ تن می‌رسد و شمار کشته‌شدگان غیرنظامی ۴۷ هزار و ۲۴۵ تن برآورد شده است.

درحالی‌که شمار کشته‌شدگان نظامیان آمریکایی ۲۴۴۲ تن و شمار پیمان‌کاران آمریکایی ۳۸۴۶ تن تخمین زده می‌شود. بر اساس این آمار، میانگین جان‌باختگان نظامیان افغانستان در هرسال حدود ۳۷۶۵ تن و میانگین غیرنظامیان ۲۳۶۲ تن است. درحالی‌که میانگین کشته‌شدگان نظامی آمریکایی به ازای هرسال ۱۲۲ نفر و پیمان‌کاران غیرنظامی ۱۹۲ نفر بوده است. بر اساس گزارش محققان دانشگاه برون در ایالات‌متحده، شمار غیرنظامیان افغانستانی که در حملات هوایی آمریکا و متحدان آن جان باختند از سال ۲۰۱۷ تا اواخر ۲۰۲۰ افزایش ۳۳۰ درصدی داشته است. آمارها نشان می‌دهد که تنها در نیمه‌ی نخست سال ۲۰۱۹ حدود ۷۱۷ غیرنظامی افغانستانی در حملات هوایی نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا کشته‌شده‌اند که رقم بی‌سابقه‌ای است. ایالات‌متحده مدعی است که از آغاز اشغالگری خود در افغانستان، در قبال این تلفات، به این کشور کمک‌های مالی و نظامی کرده است.

پرسش اما این است که این کمک‌ها با حجم بالای تخریب و ویرانی و همچنین تلفات نظامیان و غیرنظامیان قابل مقایسه است؟ بدون شک حجم تلفاتی که ماشین کشتارجمعی ایالات‌متحده در افغانستان به راه انداخته است هرگز با کمک‌های ادعاشده قابل‌مقایسه نیست. بر اساس اصول و ارزش‌های انسانی و معیارهای خروج عادلانه از جنگ، ایالات‌متحده باید در قبال انبوه ویرانی و به راه انداختن ماشین کشتارجمعی در افغانستان، دستِ‌کم سالانه مبلغی را به خانواده‌های قربانیان این جنگِ ۲۰ ساله‌ی خانمان‌سوز – که بازنده‌ی اصلی آن خودش بوده است- به‌عنوان غرامت بپردازد. بر اساس اسناد موجود وزارت دفاع آمریکا، در سال ۲۰۲۰ کنگره‌ی آمریکا ۳ میلیون دلار برای غرامت مالی به خانواده‌های قربانیان غیرنظامی در افغانستان به پنتاگون اختصاص داده بود، اما تاکنون چنین غرامتی پرداخت نشده است.

سید یحیی موسوی پویا

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟