استاد دانشگاه اردن: زلزله مراکش معادل به قدرت ۲۵ بمب اتمی است
- انتشار: ۱۹ سنبله ۱۴۰۲
- سرویس: بین الملل
- شناسه مطلب: 152494

زلزله شناس مراکشی میگوید که زلزله روز گذشته در کشورش معادل قدرت ۲۵ بمب اتمی بود؛ این زلزله نظریه های دانشمندان را در مورد این منطقه تغییر خواهد داد.
دکتر کمال آغرود، محقق زمینشناسی مراکشی به خبرگزاری اسپوتنیک گفت: زمینلرزهای که در مراکش رخ داد از سال ۱۷۵۵ در این کشور مشاهده نشده بود. زمین لرزه های قبلی با این بزرگی در گذشته ثبت نشده است، از جمله زمین لرزه الحسیما در سال ۲۰۰۴، که ۶٫۴ در ریشتر بود، و زلزله آگادیر در سال ۱۹۶۰، که مخرب ترین زمین لرزه بود زیرا در آن زمان حدود ۱۵۰۰۰ نفر کشته شدند. وی در حدود ۶ درجه ریشتر بود.
وی تصریح کرد که این زمین لرزه نتیجه حرکت جدید گسل ها در رشته کوه های اطلس بود، اما پیش بینی نمی شد که بزرگای آن به ۷ ریشتر برسد، پس لرزه ها همچنان امکان پذیر است، اما شدت آن کمتر و ممکن است حتا احساس نشود.
به گفته این محقق مراکشی، با توجه به اینکه مرکز زمین لرزه در پوسته زمین در اعماق شهر مراکش قرار دارد، احتمال وقوع سونامی پس از زلزله کم است و خود شهر نیز بسیار دور از دریا واقع شده است.
دکتر عید الترازی، استاد گروه لرزه شناسی و مخاطرات طبیعی دانشگاه هاشمی در اردن، زلزلهای را که مراکش را لرزاند، ویرانگر توصیف کرد و تاکید کرد که شدت آن از نظر قدرت با ۲۵ بمب اتمی برابری میکند.
وی افزود: زلزلهای با بزرگی ۷ ریشتر بسیار قوی است و میتواند باعث شتاب زمین در کانون زلزله بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ سانتیمتر بر ثانیه شود که میتواند اجسام را تخریب کند، بهویژه آنهایی که بهطور خاص طراحی نشدهاند تا در برابر زلزله مقاوم باشند. زمانی که پی ها از نظر زمین شناسی و توپوگرافی به اندازه کافی آماده نشده باشند.
در مورد تاثیر زلزله در مراکش بر کشورهای اطراف، الترازی گفت که این زلزله هیچ گونه تاثیر محرک قوی بر روی قشر زمین در منطقه اطراف، به ویژه در کشورهای شمال آفریقا یا خاورمیانه ای نخواهد داشت، بنابراین به نظر او احتمال وقوع چنین زلزله های مخرب در کشورهای همسایه بعید است.
الترازی درباره امکان پیشبینی چنین زمینلرزههایی قبل از وقوع، توضیح داد: این زلزلهها معمولاً غیرقابل پیشبینی هستند، زیرا دلایل زیادی وجود دارد که دانشمندان نمیتوانند دقیقاً بدانند چه زمانی زمینلرزه رخ میدهد.
نظرات(۰ دیدگاه)