3 شرکت هواپیمایی افغانستان در لیست سیاه اتحادیه اروپا قرار گرفت

  • انتشار: ۲۰ جدی ۱۳۹۳
  • سرویس: بین الملل
  • شناسه مطلب: 2498

اتحادیه اروپا به تازگی گزارشی از فهرست شماری از شرکت‌های هوایی بین المللی را اعلام کرده که در فهرست سیاه این اتحادیه‌ قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری اطلس به نقل از افغان ایرکا، در گزارش اتحادیه اروپا، شرکت های هوایی از کشور های مختلف که از نگاه معیار های پرواز مصوون و قابل اعتماد نیست را شامل این فهرست سیاه ساخته شده که در این فهرست نام سه شرکت هوایی افغانستان نیز شامل است.

این اتحادیه در ماه دسامبر سال گذشته‌ی میلادی فهرستی را ترتیب کرده بود و در این فهرست از «کام‌ایر، صافی و آریانا افغان هوایی شرکت» نام برده شده است.
در این گزارش از شهروندان اروپایی خواسته شده تا از سفر کردن توسط هواپیماهای این شرکت‌ها خود داری کنند.

بر بنیاد گفته‌های اتحادیه‌ی اروپا، به هواپیماهای این شرکت اجازه داده نمی‌شود تا در فرودگاه‌های کشورهای عضو این اتحادیه نشست و برخاست کنند.
این در حالی است که پیشتر در سال ۲۰۱۳ میلادی نیز گزارشی در مورد توقف پرواز هواپیماهای مربوط به شرکت‌های داخلی افغانستان به کشورهای اروپایی منتشر شد.

در گزارش که بی بی سی منتشر کرده بود آمده است که شرکتهای هواپیمایی خصوصی و دولتی افغانستان به دلیل عدم داشتن مجوز پرواز به اروپا، ماهانه و هفته‌وار میلیون‌ها دالر خسارت را متحمل می‌شوند.

بر اساس گزارش، شرکت هوایی صافی ۳۵ میلیون، کام‌ایر ۴۸ میلیون دالر و شرکت دولتی آریانا هر هفته صدهاهزار دالر را از دست می دهند.
مدیران این شرکت‌ها اما می‌گویند که آنان در رقابت نابرابر با شرکت‌های نیرومند خارجی قرار گرفته و از همین رو زیان می بینند.

اکنون بیش از ده شرکت هوایی خارجی به افغانستان رفت و آمد دارند که از آن جمله شرکت‌های هواپیمایی فلای دبی، ترکیش ایرویز، ایر عربیا، ایر اندیا و شرکت ایرانی آسمان تقریباً همه روزه به کابل پرواز دارند.

این شرکت‌ها زمانی حق استفاده بیشتر از فضا و فرودگاه‌های افغانستان را دریافتند که دولت این کشور سیاست اقتصادی «آسمان باز» را در پیش گرفت.

کام‌ایر، صافی و د آریانا افغانستان هوایی شرکت، سه شرکت معتبر داخلی هستند که از سیزده سال به این سو فعالیت دارند.

شرکت هوایی پامیر نیز در سال‌های نخست شامل این فهرست بود؛ اما به دلیل سقوط یکی از هواپیماهای آن در گذرگاه سالنگ دولت جواز فعالیت آنرا به حالت تعلیق در آورد.
در نتیجه‌ی سقوط این هواپیما، ۴۶ سرنشین آن مشمول شماری از شهروندان خارجی کشته شدند.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟