16 سال بعد از حادثه 11 سپتامبر؛ با تلاق افغانستان برای قدرتمندترین ارتش جهان

  • انتشار: ۲۱ سنبله ۱۳۹۶
  • سرویس: سیاست
  • شناسه مطلب: 30370

شانزده سال بعد از حادثه تروریستی 11 سپتامبر در آمریکا، با وجود کشته شدن بیش از 3 هزار نفر در این حادثه، برخی از کشورهای جهان دستخوش تغییراتی شدند، افغانستان تبدیل به باتلاقی برای آمریکا شد و جنگی که بعد از گذشت 16 سال، هنوز هم ادامه دارد، آمریکایی در این جنگ نه تنها پیروزی به دست نیاوردند، بلکه هزاران قربانی دادند و سربازان خارجی زیادی با مجروحیت به کشورشان بازگشتند.

سه شنبه ای آفتابی و آرام سال ۲۰۰۱، حتا برای جرج بوش رئیس جمهوری وقت آمریکا در حین بازدیدهای روزانه که با دود و خاکستر آتش حمله انتحاری هواپیماهای ربوده شده به دو مرکز تجاری در نیویورک و پنتاگون در ویرجینیا و قربانی شدن نزدیک به ۳هزار تن، به پایان رسید.

اما در حقیقت آغاز تغییری ژرف در تاریخ  ایالات متحده آمریکا شد.

تغییری که شاید با گذشت نزدیک به دو دهه برای نسل نوجوان این کشور، ملموس نباشد اما برای اکثریت شهروندان این قاره از جهان، حادثه ای تلخ و فراموش نشدنی ست.

هم زمان با امدادرسانی ها، تحقیق برای شناسایی مسببین و راه هایی که سبب اجرایی شدن این حادثه شده بود، آغاز شد.

هویت عاملین که وابسته به گروه القاعده بودند و متعلق به کشورهای عربی تنها یک بخشی از تفحص بود، بنا به ارزیابی ها، هدف اصلی حمله  ها کاخ سفید بوده.

بنابراین در گام بعدی، آمریکا، جبهه ای را متشکل از نظامیان خود و کشورهای قدرتمند دیگر راهی افغانستان کرد، جایی که به عقیده بوش، تروریست هایی نظیر القاعده در آن پناه گرفته بودند و باید جبهه ائتلاف با آن ها مقابله می کرد.

امری که پس از روی کار آمدن باراک اوباما، جانشین جورج بوش نیز قویا ادامه پیدا کرد و حتا از سوی رهبر و مردم افغانستان نیز حمایت شد.

حالا اما در سپتامبر ۲۰۱۷ و با معضلی تحت عنوان داعش،بحران در خاورمیانه، منوط به طالبان و القاعده و کنترل مرزهای افغانستان نیست.

جبهه ائتلاف بر جدال با داعش تمرکز بیشتری دارد و سنای آمریکا به دفعات اعلام کرده که آمریکا بهای سنگین ناموفقی را در افغانستان پرداخت کرده.

از دیگر سو با آن که ردپایی از دخالت عربستان سعودی در حادثه سپتامبر دیده شد با این حال اما دونالد ترامپ، از روزهای نخستین ریاست جمهوری خود به دوستی با کشورهای عربی روی آورد و قراردادهای میلیاردی تسلیحاتی را نیز هم پیمان شد.

چرخشی به سوی دوستی و تغییر رویه با آن چه دو همتای پیشین  او  بنا گذاشته بودند.

ترامپ، خود صراحتا به منافع اقتصادی ناشی  از این پیمان ها برای مردم کشورش اذعان کرد.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟