کرزی: آمریکا بدون همکاری با کشورهای همسایه، موفق به تامین امنیت افغانستان نمی شود

  • انتشار: ۱۱ سرطان ۱۳۹۶
  • سرویس: اجتماعیتیتر 2
  • شناسه مطلب: 25222

حامد کرزی، رییس جمهور پیشین می‌گوید امریکا بدون همکاری کشورهای هم‌سایۀ افغانستان از جمله چین، روسیه، هند، ایران، پاکستان در تامین امنیت افغانستان موفق نخواهد شد.

رییس جمهور پیشین افغانستان در گفت‌گویی با شبکۀ سی‌سی‌تی‌ان می‌گوید امریکا باید نقشش را در آوردن صلح در افغانستان بازی کند، چون امروز افغانستان نسبت به سال‌های گذشته به مراتب ناامن است.

آقای کرزی می‌گوید باید یک پیمان جدید شکل گیرد و امریکا به دنبال دیگر کشورهای و قدرت‌های جهان باشد و  تمام هم‌سایه‌های افغانستان از جمله چین، روسیه، هند، ایران و پاکستان در آن سهم گیرند، در غیر آن بدون هم‌کاری هم‌سایه‌های افغانستان، امریکا هیچ کاری کردن نمی‌تواند.

کرزی یک‌بار دیگر از عمل‌کرد امریکا در افغانستان انتقاد کرده می‌گوید ایالات متحدۀ امریکا زیر عنوان تامین امنیت و مبارزه با تروریسم با فراخوان غلط به افغانستان آمد اما روی آنچه را انجام داد متمرکز نشد.

رییس جمهور پیشین می‌گوید امریکا روی مبارزه با تروریسم کار نکرده، چون جنگ افغانستان یک استراتیژی کلی با درنظرداشت عملیات منطقه‌یی کار داشت و امروز پناه‌گاه‌های تروریسم هنوز هم سر جای‌شان هستند.

او در مورد رابطه‌اش با رییس جمهور غنی گفت که رابطۀ خوب دارم و بهترین‌ها را به برایش در امر موفقیت و توسعۀ دموکراسی آرزو دارم اما اختلافاتی هم در بعضی موضوعات وجود دارد.

حامد کرزی عدم موفقیت امریکا را در افغانستان نادیده‌گرفتن کشورهای چین، روسیه، هند و ایران دانسته گفت قسمی که اجندای امریکا برای ثبات افغانستان بود اکنون نیست و در شانزده سال گذشته باید مبارزه با تروریزم موثریت می‌داشت و افغانستان مصؤون می‌بود که نیست.

این بلندپایه‌ترین مقام پیشین حکومت گفت که ما در جریان حضور امریکا ظهور داعش را دیدیم و از زمان حضور امریکا به این‌طرف افراط‌گرایی در منطقه کاهش نه، افزایش یافته‌است.

کرزی می‌گوید نمی‌شود انکار کنیم که افغانستان مصؤون است و بعضی افراد هستند که گروه‌ داعش را تجهیز و تمویل می‌کنند و وقتی امریکا ادعای مبارزه با افراط‌گرایی می‌کند اما کاهش نیافته، پس چیزی غلط است یا راه مبارزه با افراط‌گرایی را نمی‌دانند.

وی یادآور شد که افراط‌گرایی یک ابزار است و اگر به گذشته نگاه شود، امریکا از آن به عنوان یک ابزار علیه جماهیر شوروی سابق استفاده کرده بود.

نظرات(۱ دیدگاه)

نظر شما چیست؟