یادداشت/ پدر و مادر بمب ها و کشورهای ضعیف

  • انتشار: ۳۱ حمل ۱۳۹۶
  • سرویس: اجتماعیبین الملل
  • شناسه مطلب: 21082

اخیرا ناظران، عملیات پرتاب «مادر بمب‌ها» به تونل هایی در ولسوالی اچین ولایت ننگرهار افغانستان با هدف حمله به داعش را آمادگی واشنگتن برای حمله به تاسیسات نظامی کوریای شمالی دانسته‌اند اگر چه منابع نظامی امریکایی اعلام کردند که واشنگتن در حال حاضر از حمله به کوریای شمالی صرف نظر کرده است.

این که ایالات متحده امریکا و روسیه اعلام می کنند که بمب های پیشرفته بسیار قدرتمندی در اختیار دارند، یک حقیقت را فاش می کند و آن این که غیرممکن است کشوری در صلح به سر ببرد بدون این که سامانه نظامی عظیمی در اختیار داشته باشد، در غیر این صورت یا به جایی برای عرض اندام هر کدام از این دو کشور ابرقدرت تبدیل می شود یا این که باید بدون هیچ بهانه ای در منظومه این کشورها قرار بگیرد. به عبارت دیگر یک کشور یا باید یتیم باشد یا این که مادر یا پدر همه بمب ها را در اختیار داشته باشد، یعنی همان کاری که واشنگتن و مسکو کردند. آخرین مثال برای این ادعا اقدام امریکایی ها به بمباران پایگاه هوایی الشعیرات سوریه و بمباران تونل های داعش در شرق افغانستان و همچنین تحرکات اخیر ناوهای دریایی امریکا به سمت کوریای شمالی است که هم زمان روس ها نیز اعلام کردند که پدر بمب ها را در اختیار دارند.

اخیرا ناظران، عملیات پرتاب مادر بمب ها به مواضع داعش در شرق افغانستان با هدف حمله به داعش را آمادگی واشنگتن برای حمله به تاسیسات نظامی کوریای شمالی دانسته اند اگر چه بعد از اعلام این پیش بینی که در رسانه ها پیچید، منابع نظامی امریکایی اعلام کردند که واشنگتن در حال حاضر از حمله به کوریای شمالی صرف نظر کرده است.

امریکا زمانی از تصمیم خود عقب نشینی کرد که کوریای شمالی مانور نظامی عظیم خود را انجام داد که در آن موشک های خود را به نمایش گذاشت. موشک هایی که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان می توانند هر نقطه از ایالات متحده را درنوردند. هم زمان کوریای شمالی تهدید کرد در صورتی که امریکا بخواهد به اراضی کوریای شمالی حمله کند، امریکا را ویران خواهد کرد.

این در حالی است که مسکو فاش کرد بمبی به مراتب قوی تر از مادر بمب های امریکا در اختیار دارد که آن را «پدر بمب ها» (FOAB) نامگذاری کرده و به مراتب قوی تر از مادر بمب ها در بعضی ویژگی هاست.

قدرت «مادر بمب های» امریکا معادل 11 تن ماده «تی ان تی» است که تنها 8 تن از آن به شدت انفجاری است در حالی قدرت «پدر بمب های» روسیه معادل 44 تن ماده تی ان تی است که همه این ظرفیت به شدت انفجاری است. این بمب های ناقابل برای کشورهای کوچک یتیم عرضه می شوند تا در آنها آزمایش شوند یا مورد استفاده قرار بگیرند.

نویسنده: اشرف ابوالهول، رئیس بخش سیاسی الاهرام

منبع: الاهرام

نظرات(۱ دیدگاه)

نظر شما چیست؟