واکنشهای بین المللی به تصمیم غیرقانونی ترامپ

  • انتشار: ۶ حمل ۱۳۹۸
  • سرویس: بین المللتیتر 2
  • شناسه مطلب: 55080
ترامپ و نتانیاهو

 امضای فرمان به رسمیت شناختن ادعای حاکمیت صهیونیست‌ها بر جولان اشغالی از سوی دونالد ترامپ، رئیس جمهورآمریکا موجی از واکنش‌های انتقادی را به همراه داشت.

به گزارش خبرگزاری اطلس، مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه در واکنش به ادعای به رسمیت شناختن حق حاکمیت رژیم صهیونیستی از سوی رئیس جمهور آمریکا در پیامی توئیتری اعلام کرد تصمیم رئیس جمهور آمریکا بار دیگر ثابت کرد واشنگتن برای قوانین بین المللی احترامی قائل نیست.

مقامات دولت سوریه نیز تصمیم ترامپ در به رسمیت شناختن ادعای حاکمیت صهیونیست‌ها بر جولان اشغالی را تجاوز علیه حق حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه دانستند. دمشق یادآور شد این تصمیم رئیس جمهور آمریکا، واشنگتن را به دشمن اصلی اعراب تبدیل می‌کند.

ولادیمیر دژاباروف، معاون اول رئیس کمیته امور خارجی شورای فدراسیون روسیه نیز امروز دوشنبه اعلام کرد مسکو حاکمیت رژیم صهیونیستی بر بلندی‌های جولان را به رسمیت نمی‌شناسد.

وزارت خارجه روسیه نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد سرگئی لاوروف، وزیر خارجه این کشور در گفتگوی تلفنی با مایک پمپئو، همتای آمریکایی خود یادآور شد که تصمیم واشنگتن در به رسمیت شناختن حق حاکمیت رژیم صهیونیستی بر جولان اشغالی نقض جدی قوانین بین المللی خواهد بود. لاوروف تاکید کرد تصمیم واشنگتن مانعی بر سر حل و فصل بحران سوریه خواهد بود و اوضاع را در خاورمیانه تشدید خواهد کرد.

دبیر کل اتحادیه عرب نیز در واکنش به تصمیم یکجانبه رئیس جمهور آمریکا در به رسمیت شناختن حاکمیت صهیونیست ها بر جولان، از آن به عنوان نقض قوانین بین المللی یاد کرد.

رئیس‌جمهور آمریکا بعد از کنفرانس خبری مشترک با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در واشنگتن با امضای فرمانی، ادعای حاکمیت صهیونیست‌ها بر جولان اشغالی را به رسمیت شناخت. ترامپ در این کنفرانس خبری گفت: «هر گونه توافق صلح آتی [میان اسرائیل و فلسطین]بایستی نیاز اسرائیل به دفاع از خودش در برابر سوریه، ایران و سایر تهدید‌های منطقه‌ای را به رسمیت بشناسد. نمی‌خواهیم شاهد حمله دیگری باشیم که امروز صبح به شمال تل‌آویو انجام شد.»

اسپوتنیک نوشت ترامپ در حالی این فرمان را امضاء کرد که بلندی‌های جولان اشغالی، بخشی از استان «القنیطره» سوریه است. رژیم صهیونیستی در جنگ شش روزه سال ۱۹۶۷ این منطقه را اشغال و در سال ۱۹۸۲ آن را ضمیمه خود کرد. رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۸۲ این مناطق را به عنوان بخشی از خاک خود اعلام کرد؛ هر چند این اقدام هیچگاه مورد تائید سازمان ملل قرار نگرفت.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟