نشست مسكو

  • انتشار: ۲۷ عقرب ۱۳۹۷
  • سرویس: تیتر 2سیاست
  • شناسه مطلب: 50053

همزمان با شدت گرفتن ديپلوماسى صلح‌طلبانه زلمى خليل زاد، نماينده ويژه وزارت خارجه ايالات متحده آمريكا براى صلح افغانستان، اقدامات هراس‌افكنانه طالبان نيز به شدت افزايش يافته است و آن‌ها هر روز مناطق بيشترى را تصرف مى كنند و بر قلمرو دهشت‌افكنانه‌شان مى افزايند؛ روندى كه چندين سال مى شود كه مشابه آن را مردم خاورميانه تجربه مى‌كنند!
حضور آمريكايى‌ها در عراق و سوريه، نه تنها موجب تعميق و توسعه صلح و ثبات در آن دو كشور نگرديد، بلكه سبب توليد و تكثير گروههاى هراس‌افكن در سراسر خاورميانه شد. اما حضور مقتدرانه نظامى روس‌ها در سوريه، ماشين توقف ناپذير هراس‌افكنى و توحش ويرانگر داعشى را مهار نمود و صلح و ثبات را به بخش هاى وسيعى از سوريه بازگرداند. اين موفقيت تاريخى، روس‌ها را بر آن داشت كه اين تجربه شيرين را به نوع ديگرى در افغانستان نيز تكرار نمايند و از شيوع و توليد و تكثير پديده هراس‌افکنی در منطقه پهناور آسياى ميانه پيشگيرى نمايند؛ زيرا حضور نظامى امريكايى‌ها در افغانستان و خاورميانه، تجربه خوبى را براى مردمان اين مناطق در بر نداشته است و به رغم پيمان امنيتى اين كشورها با ايالات متحده آمريكا براى مبارزه با هراس‌افکنی، اما متأسفانه از درون اين پيمان‌ها، پديده زشت تروريسم با نام‌ها وعنوان‌هاى متنوع‌تر و با رفتار‌ها و رويكردهاى خشن‌تر و ويرانگرتر، به توليد و تكثير پرداخته است! اين تجربه تلخ، كشورهاى منطقه را بر آن داشته است كه خودشان به فكر امنيت خودشان باشند و با مشاركت منطقه‌اى، زمينه‌هاى صلح و ثبات را فراهم نمايند و از شيوع پديده زشت تروريسم در پرتو طرح ها و پلان‌هاى درازمدت، پيچيده و خطرناك ضدامنيتى برخى قدرت‌هاى منطقه‌اى و فرامنطقه‌اى جلوگيرى نمايند.
در نشست مسكو، نمايندگانى از شوراى عالى صلح، طالبان، كشورهاى منطقه و ايالات متحده امريكا به ميزبانى و ابتكار روسيه گرد هم آمدند تا راه حلى براى پايان جنگ افغانستان پيدا نمايند و از گسترش ناامنى و جنگ و خشونت در سراسر منطقه جلوگيرى نمايند.
منافع ملى كشورهاى منطقه و روسيه و تجربه نسبتا موفق همكارى‌هاى منطقه‌اى روس‌ها با ترك‌ها و ايرانى‌ها در سوريه، ايجاب مى‌نمايد كه به اين نوع نشست‌ها و همكارى‌هاى منطقه‌اى با احتياط خوشبين باشيم و به پيدا كردن يك راه حل مناسب با ادامه همكارى‌هاى منطقه اى اميدوار.
حكومت افغانستان بايد از اين نوع همكارى‌ها وراه حل‌هاى منطقه‌اى با مشاركت برخى قدرت‌هاى فرامنطقه‌اى دخيل در قضاياي افغانستان استقبال نمايد و از این قدرت‌ها بخواهد که به تعهدات امنيتى‌شان در كشور ما صادقانه عمل نمايند.

علی احمدی

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟