شماری از خانواده ها رفتن دختران شان به مکتب را باعث شرمساری خود می دانند

  • انتشار: ۶ عقرب ۱۳۹۶
  • سرویس: اجتماعی
  • شناسه مطلب: 32532

شماری از خانواده‌ها در مرکز و ولسوالی‌های ولایت پکتیا به خود شرم می‌دانند که دختران جوان‌شان به مکتب بروند و به همین هدف در کودکی و نوجوانی مانع رفتن آنان به مکتب می‌شوند.

به گزارش سلام وطندار؛ برخی از دانش‌آموزان لیسه دخترانۀ گردیز مرکز پکتیا می‌گویند، شماری از دانش‌آموزان دختر در مناطق دور دست این ولایت پس از صنف 9 و 10 به کارهای خانه مصروف می‌شوند.

زرلشت، یک‌تن از دانش‌آموزان می‌گوید، بیشتر دختران این ولایت تا صنف 10 به مکتب می‌روند و پس از آن جلو رفتن‌شان به مکتب از سوی خانواده‌ها گرفته می‌شود.

نوشابه زازی، از دیگر دانش‌آموزان می‌گوید: «این مشکل در گذشته هم بود، اما حالا کم شده است و در حال حاضر دختران را نمی‌گذارند تا از صنف نهم و دهم بیشتر درس بخوانند.»

ماهره احمدزی، یکی از فعالان حقوق زن در پکتیا می‌گوید، نبود آموزگاران زن در این ولایت سبب شده تا دختران نتوانند به تحصیلات‌شان ادامه دهند.

به گفتۀ او، خانواده‌ها به این باورند که دختران‌ جوان‌شان به مکتب بروند، مردم بر آنان تمسخر می‌کنند.

مسؤولان ریاست معارف پکتیا می‌گویند، موانع بر سر راه آموزش و پرورش دختران این ولایت در حال حاضر نسبت به گذشته‌ها کاهش یافته است.

به گفتۀ آنان، درحال حاضر حدود 60 هزار دختر در این ولایت مصروف آموزش و پرورش اند.

کوچی زازی، رییس معارف پکتیا می‌گوید، برای حل این مشکل 200 آموزگار زن را در سال‌جاری استخدام کرده‌اند.

گفتنی‌ست که بیشتر دختران به دلیل رسم و رواج‌های ناپسند، دوری مکاتب از روستاها و نبود امنیت از آموزش و پرورش محروم شده‌اند.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟