سیستم تحمیلی

  • انتشار: ۲ ثور ۱۳۹۷
  • سرویس: اجتماعیدیدگاه
  • شناسه مطلب: 39785
انتخابات

در انتخابات پارلمانی سیستم رای غیر قابل انتقال یک سیستم تحمیلی بر احزاب سیاسی می باشد. اس ان تی وی به سیستمی گفته می شود که رای احزاب به نامزدانش توزیع نمی شود و به دور انداخته می شود.

در فهرست احزاب در هرحوزه مردم رای مخفی و مستقیم شان را به نامزدان می دهند و در یک لیست یک نامزد حزبی بشترین رای را می آورد مثلا چهل هزار رای اما وی می تواند در حوزه انتخابیه خود با ده هزار رای به مجلس برود و سی هزار رای در سیستم تحمیلی فعلی باید به دور انداخته شود اما احزاب می گویند این سی هزار رای به دیگر نامزدان همان حزب که بالاترین رای را گرفته اند توزیع شود تا آنها هم به مجلس راه پیدا نمایند.

“ام دی آر” سیستم مناسب است و رای توزیع می شود. این بحث از اولین سالهای انتخابات یعنی در 2003 تا حالا مطرح بوده است اما دو مجلس دوره 15 و 16 با سیستم اس ان تی وی بر گزار شد و در دور 17 هم حکومت تلاش دارد که همین سیستم را بر احزاب تحمیل و حق شان را تضییع نماید.

احزاب ممکن است شاهد تحمیل این سیستم باشند و به نمایندگان مورد نظر شان رای دهند اما از داعیه خود که رای قابل انتقال باشد دست بر نمی دارند و این برای انتخابات ما خیلی بد است که مرتب گفته شود که پارلمان با یک سیستم تحمیلی روی کار آمده و حتا برخی تند رو ها مشروعیت آن را زیر سوال ببرد. مقامات حکومتی فکر نکنند که بعد از بر گزاری انتخابات دیگر احزاب خاموش و دست از داعیه خود بر می دارند. 28 حزب فیصله کرده اند که باسیستم تحمیلی ضد حزبی در هر شرایط مقابله و مبارزه نمایند تا در نهایت به سیستم رای قابل انتقال دست یابند.

محمد ناطقی

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟