تلفات ترسناک نیروهای امنیتی در چهار ماه: ۶۷۶۹ کشتـه و زخمـی

  • انتشار: ۱۰ اسد ۱۳۹۶
  • سرویس: سیاست
  • شناسه مطلب: 27997

“اداره بارزس ویژه ایالات متحده امریکا برای بازسازی افغانستان” (سیگار) در گزارش خود گفته است که این آمار شامل تلفات نیروهای امنیتی افغانستان از اول جنوری تا هشتم ماه می می‌شود و بر اساس آماری به دست آمده است که مقام‌های افغان به اردوی ایالات متحده امریکا داده اند.
این اداره در ماه فبروری در یک گزارش دیگر گفته بود که در ۱۰ ماه نخست سال ۲۰۱۶ میلادی مجموعاَ ۶۷۸۵ عضو نیروهای امنیتی افغانستان کشته شده بودند.
این آمار نشان می‌دهد که روزانه حدود ۲۰ سرباز و پولیس کشته می‌شوند و نشان دهنده چالشی است که ماموریت «حمایت قاطع» ناتو در آموزش و ایجاد نیروهای امنیتی افغان با آن مواجه است.
“سیگار” در این گزارش گفته است بعد از این که نیروهای امنیتی افغانستان در پایان سال ۲۰۱۴ کنترول کامل تامین امنیت و مبارزه علیه شورشیان را گرفتند، تلفات این نیروها به صورت پیوسته افزایش یافته است.
در این گزارش آمده است که در مورد سطح قلمرو زیر کنترول حکومت و طالبان تغییر چندانی به میان نیامده است. سیگار افزوده است که از میان ۴۰۷ ولسوالی، حکومت ۵۹،۷ درصد آن را زیر کنترول و یا نفوذ خود دارد، در حالی که طالبان بر حدود ۱۱،۱ درصد آن کنترول دارند. حدود ۳۰ درصد قلمرو مورد نزاع قرار دارد.
در این وقت ها بیشتر از گذشته به آموزش و تجهیز نیروهای افغان تاکید می شود؛ چرا که جامعه جهانی درک کرده است که این نیروها شدیدا نیازمند حمایت بیشتر اند. قبل از خروج نیروهای ناتو مقامات افغان بارها بر تجهیز بیشتر و حمایت طولانی تر از این نیروها تاکید کرده اند.
فرماندهان امریکایی به تکرار هشدار داده اند که نیروهای امنیتی افغانستان به صورت پیوسته از تلفات زیاد در جنگ با طالبان آسیب می‌بینند و یکی از دلایل آن، استفاده از پُسته‌های امنیتی آسیب پذیر است. شورشیان طالبان غالبا با حملات تهاجمی این پسته ها را هدف قرار می دهند.
هفته گذشته ۳۰ سرباز افغان در ولایت قندهار در جنوب افغانستان زمانی کشته شدند که پُسته‌های شان مورد هجوم طالبان قرار گرفتند.
افسران امریکایی گفته اند تلفات سربازانی که از پُسته‌ها دفاع می‌کنند ۱۰ برابر بیشتر از تلفات سربازانی است که در عملیات‌های جنگی شرکت دارند. اما برخی از سیاستمداران محلی می گویند که وجود این پسته ها به عنوان نشانه ای از حکومت مرکزی در مناطق دوردست ضروری است.
سیگار در این گزارش از فرماندهان امریکایی نقل قول کرده است که جنگ میان نیروهای امنیتی و گروه طالبان را در وضعیت «بن بست» ارزیابی کرده اند.
در این گزارش از ولایت‌های هلمند، قندهار، ارزگان و زابل در جنوب و کندز در شمال به عنوان مراکز قوی شورشگری یاد شده است. گفته شده است که سه میلیون نفر، یعنی یک دهم جمعیت، در مناطق زیر کنترول یا نفوذ شورشیان زندگی می‌کنند و ۲۱ میلیون نفر دیگر در مناطق زیر کنترول حکومت زندگی می‌کنند.

نظرات(۰ دیدگاه)

نظر شما چیست؟